Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 17. desember 2012

Ravi Shankar 1920-2012

 

«Ravi Shankar var det første mennesket som noen gang  imponerte meg»,  sa Beatle-George nøkternt en gang. Shankar ble en læremester og sitarplukkene hørte vi første gang på «Norwegian Wood», deretter «Love You To» og «Within You, Without You». Siden er sitar-bruk i pop blitt en mye brukt klisjé som fikk sitt endelige nådestøt med Mike Myers og hans «groovy» univers.

«Når folk sier at George Harrison gjorde meg berømt, er det på en måte sant», sa Shankar en gang. Derfor er det også viktig å huske på at mannen hadde status som verdens fremste utøver av klassisk, indisk musikk lenge før «Paul møtte John». Eller før George møtte Ravi da.

 

Vi ønsker uansett å presentere noen Ravi-tips:

– Sjekk ut 1971-filmen om Ravis musikk, tidlige liv og spiritualitet: Raga.

– Ravi gjør hippiene ekstatiske på Monterey Pop Festival i 1967

– Da Harrison var på sitt mest Ravi-inspirerte, lagde han albumet Wonderwall i samarbeid med blant andre Shankar.

– Shankar var initiativtaker for Live Aids forløper; «The Concert for Bangladesh». Han henvendte seg til sin berømte venn Harrison da han ønsket å gjøre noe med sult-katastrofen som landet var rammet av. Harrison ringte noen venner som kunne «help him save some lives» og resultatet kan sjekkes ut her.

Én kommentar til “Ravi Shankar 1920-2012”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter