Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 21. desember 2012

Deichman: Årets beste Youtube-klipp

Vi har brukt den store tuben til å mimre litt og vil kåre tjuetolvs beste opptredener.

5. Nirvana med McCartney som Kurt

Paul McCartney vræler som om det var 1968 og ikke minst som om han var Kurt Cobain. For det er jo faktisk Nirvana-overlevende han deler scenen med. Helter Skelter-giret og en rar gitar benyttes. Men hva skjer med at han ser yngre ut enn opptil flere av Nirvana-karene a? Mystisk..

 

4. Sondre Lerche på David Letterman

«Såååndrei Lørkei ladies and gentlemen». Lerche slenger på luggen som aldri før og gir det amerikanske publikum en stødig «Private Caller» fra scenen i Ed Sullivan-teatret. Samme scenen som Beatles erobret Amerika fra vet du.  Lettermans show er vel den kuleste gigen en nordmann kan få;  vel blåst Sondre, komplimenter for pen gitar fikk du også.

 

3. Karpe Diem på Lydverket

https://www.nrk.no/video/lydverket—karpe-diem-i-studio-i-stockholm_78403

Rap-duoen har lenge gått på en skummel sti. Rollen som riks-trøstere etter 22. juli satte gutta i fare for å bli «godt likt av alle generasjoner». Derfor var det riktig å gå bad-ass med en låt som «Toyota’n til Magdi». En skikkelig banger med det feteste bassriffet siden «Come Together».  Også dette med head fra Hanekamhaug da. Frekt karer.

 

2. Lana Del Rey på Saturday Night Live

«En livstrett og desillusjonert 25-årig rikmannsdatter  som er lei av å feste.» Det er attituden som Lana Del Rey nailer så sinnsykt i dette klippet. Leveringen av «Video Games» er rett og slett perfekt.      

 

1. Marit Larsen på Lindmo

Marit Larsen er den typen som ikke  spille låter hun for tiden er aktuell med. På Lindmo tok hun frem en klassiker: «Recent Illusion» fra hennes første album. En mystisk og lunefull liten perle. Countryfisert for anledningen. Det hele oser av overskudd, og ikke minst oser det av Marius Graff sitt virtuose banjospill.

 

Musikk du kan låne her på avdelingen:

Nirvana

Paul McCartney

Sondre Lerche

Karpe Diem

Lana Del Rey

Marit Larsen

 

Én kommentar til “Deichman: Årets beste Youtube-klipp”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter