Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. januar 2013

Transfigured Night: Ny duo fra Al DeLoner og platedebutant Rikke Knudsen


Transfigured Night er ett nytt duo-prosjekt fra låtskriver-veteran Al DeLoner (Midnight Choir) og platedebutant Rikke Knudsen (vokal).

Al DeLoner har gitt ut flere album under eget navn etter perioden med Midnight Choir, men denne gangen har han tatt opp igjen samarbeidet med Phill Brown, en partner han tidligere har samarbeidet med på Midnight Choir albumene Amsterdam Stranded, Unsung Heroine, og Waiting for the Bricks to Fall.

Det nye prosjektet har hentet navnet fra Arnold Schönbergs tonedikt «Verklärte Nacht«. Rikke Knudsens vokal gir assosiasjoner til artister som Patti Smith (les mer om Patti Smith) og PJ Harvey, mens musikken er vokalbasert og drevet fram av myke gitarer. Al DeLoners kjennemerke som låtskriver går som en rød tråd gjennom dette prosjektet slik det gjorde i tiden med Midnight Choir og soloperioden, melder indianer.nu.

Dette er i hovedsak americana-inspirert rock med en personlig vri – pakket inn i et tilbakelent og landlig sound av lydteknikker Phill Brown (Jimi Hendrix, Bob Marley, Talk Talk med flere). Rytmeseksjonen består av John Barry (bass) og Boss Næss (trommer). For musikkinteresserte er dette en aldri så liten «vintage» begivenhet, melder indianer.nu.

 

 

Første singel fra albumet har fått tittelen «Hey Mr Bartender».  Singelen slippes den 7. januar. Albumet slippes både som 180 grams gatefold vinyl, på CD, samt på alle digitale plattformer.

Mer om Al DeLoner

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter