Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 7. januar 2013

Plateanmeldelse: Moddi – «Floriography»

Foto: Hilde Mesics Kleven

Da Pål Moddi Knutsen annonserte at 2012 ville bli et pauseår, var det etter over 250 konserter i inn- og utland. Nå kommer 25-åringen ut av dvalen med oppfølgeralbumet til dobbelt spellemannsnominerte Floriography fra 2010: Set the House on Fire slippes 8. mars på Propeller Recordings.

Moddi forteller:
«Da vi spilte inn Floriography var alt planlagt ned til minste detalj. Denne gangen har vi lekt mye mer og kommet fram til et uttrykk som kanskje ikke er like forsiktig og nølende som forrige gang. Litt mer poppete og litt særere på én gang. Jeg er beint fram stolt over hva vi har laget, og jeg hadde aldri drømt om at det kunne skje så fort!».

Set the House on Fire er spilt inn med produsent Hasse Rosbach (Superfamily, Heroes & Zeroes) i Ocean Sound på Giske og blir gjestet av blant andre Einar Stray og Kari K. Jahnsen (Like Spinning, Farao). Første singel fra albumet bærer navnet «House by the Sea», med musikkvideo laget av bandets trommeslager Jørgen Nordby, og slippes den 11. januar.

Foto: Hilde Mesics Kleven

 

 

MODDI

FLORIOGRAPHY (2010)

PROPELLER RECORDS / PLAYGROUND

4

 

Moddi fra forblåste Senja tok turen til like forblåste Reykjavik for å spille inn musikken sin med produsent Valgeir Sigurðsson, som har produsert flere av Moddis favoritter (deriblant Björk og múm). Ikke rart at gutten fra det høye nord har lagt sin elsk på islandsgenseren. Og det vil heller ikke være rart hvis du legger din elsk på Moddi etter denne debuten, som vaker et sted mellom islandske stemninger à la Sigur Rós og trubadurpop.

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen

3 Responses to Plateanmeldelse: Moddi – «Floriography»

  1. Pingback: Moddi – Let the Spider Run Alive – Musikkvideo : Deichmans musikkblogg

  2. Pingback: Moddi – «Det blir fint å komme tilbake og gjøre det godt igjen!» : Deichmans musikkblogg

  3. Pingback: På jakt etter musikk fra sagaøya? Vi anbefaler | Bibliotekartikler.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 18 andre abonnenter