Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 9. januar 2013

Grandma’s Tea Party: Det finnes ikke noe villere enn et teselskap!

Grandma’s Tea Party skal slippe sin første offisielle EP den 29. januar. De har lagt ut to video teasere på youtube med bl.a. klipp fra Ocean Sound Recordings og musikk fra EPen deres. Og i helga ble gruppa ble fronta av The Pirate Bay, intet mindre. Sjekk intervjuet!

A norwegian article about our pirate bay promotion. It went from 16 000 to 175 000. Sick!, er aller siste facebook oppdatering fra Grandma’s Tea Party. Likevel,  de er nok heller ukjente for de aller fleste.

Hvem er egentlig Grandma’s Tea Party?

– Grandma’s Tea Party består av 6 og et halvt barnebarn fra Bergen. Sjangeren er indierock. Målet er å bli VERDENSKJENTE i Bergen! Vi fikk en kometstart på karrieren, med over 30 konserter første år, og 4 festivaler, blant annet Hovefestivalen, Periferifestivalen og Tysnesfestivalen. Første året spilte vi inn musikkvideo i London (sjekk den lenger nede, red. anm.) med konseptet: det finnes ikke noe villere enn et teselskap, som er også det vi lever etter når vi er på scenen. Vi liker å ha sceneriggen hjemmekoselig med møbler og tebord og lamper!

Bandmedlemmer:
Steffen Sleire – Vocals
Andreas Sørensen Hauge – Guitar/Backing Vocals
Øyvind Grimsgaard – Guitar/Backing Vocals
Kristian Tvedt – Bass guitar
Eirik Hella – Drums
Fredrik Svabø – Keys/Sax/Backing Vocals/Various Rhythm Instruments
Askjell Solstrand – Fredrik’s job

Hvorfor akkurat det bandnavnet?

– Navnet kom fra den første sammenkomsten til bandet, som var hos Eirik (trommisen) sin bestemor. I de fleste intervjuer så pleier vi å sensurere hva som egentlig skjedde her, for det var ganske vilt, og har gjort absolutt et intrykk på oss. Vi skjønte derfor at det ikke var noe villere enn et teselskap, og vi bestemte oss for å hete Grandma’s Tea Party. Dessuten så elsker vi te, rullekake og småkjeks på en tirsdags kveld.

Grandma’s Tea Party forteller om den første video teaseren:

– Videoteaseren er fra Ocean Sound Recordings studioet som er garantert Norges, hvis ikke skandinavias, fineste studio! Vi hadde lett lenge etter det riktige studioet for oss, og vi fant det! Det ligger i Ålesund med nydelige omgivelser, og vi skulle få tilbringe 7 dager her. Studioet er i samme bygg som leiligheten, så det gjorde at vi hang hele tiden rundt i studioet. Dansing ble det MYE av, vi liker å riste på hoftene. Det ligger et lite videoklipp ute på facebook siden med imponerende dansing fra Eirik sin side. Anbefales å se. Ja – den imponerende vokalbredden til Eirik er også ganske imponerende. Han er den minste i bandet, men likevel den med mørkest og lysest stemme. Det klippet var under vår freestylekoring hvor vi kunne synge hva som helst. Eirik med sin lyse stemme jammet litt med lyse toner, noe som man også kan høre på EPen, bare at her høres det ut som en lys synth i bakgrunnen!

Den andre video teaseren fra Grandma’s Tea Party:

Sjangeren er indierock, sier Grandma’s Tea Party. Så hva lytter gutta (Øyvind) på selv.

Hva var fjorårets beste utenlandske album?

– Fjorårets beste utenlandske album: Two Door Cinema Club – Beacon og kansje Of Monsters And Men!? (Øyvind)

Fjorårets beste norske?

– Det er utrolig mange norske album som har ført til antikvalme i ørene mine, men jeg vil nok si at Highasakite sitt debutalbum – All That Floats Will Rain! Den nye EPen til Team Me hadde også noen knaselige melodier som var perfekte til bakgrunnsmusikk i de dystre eksamenstidene. (Øyvind)

Noe anner dere vil fortelle leserne våre om Grandma’s Tea Party?
– Noe annet: Vel, vi planlegger nå en god del framover. Først er det release for albumet vårt 29.01 (418 år senere enn premieren på romeo og julie), en plateslippturné som er ganske omfattende i Norge, deretter tilbake til England for ny innspilling av musikkvideo, og deretter håper vi at vi får noen festivaler å fylle sommeren med!

Siste nytt:

Etter å ha blitt promotert av den svenske nedlastingssiden i helgen har Grandma’s Tea Party «A Wiseman Told Me» gått fra rundt 16.000 visninger på Youtube til nærmere 170.000, skriver bergenpuls.

– Bassisten vår gikk inn på noe som heter Promo Bay, som promoterer artister på The Pirate Bay. Han la ut en link til musikken, og skrev «Promote please! Ciao». Så svarte de at de likte det veldig godt, og takket ja. Vi skjønte ikke helt hvor stort det kunne være, forteller gitarist Øyvind Grimsgaard til bergenpuls.

Én kommentar til “Grandma’s Tea Party: Det finnes ikke noe villere enn et teselskap!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter