Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. januar 2013

Plateanmeldelse: Bjørn Torske – Kokning

 

BJØRN TORSKE

KOKNING (2010)

SMALLTOWN SUPERSOUND / VME

5

Bjørn Torske er en av de store inspirasjonskildene til space discoen, selve Gudfaren altså. Kokning (2010) er album nummer 4 fra Tromsø-ringreven. De tre foregående albumene mottok gladord på gladord. Og Torske er fortsatt oppegående. I motsetning til den helelektroniske forgjengeren består Kokning av både elektroniske og akustiske innspill. Kraftwerks tittel The Man-Machine renner opplagt nok i hu. Og ordene ambient, og til dels arktisk, funker også greit. Ellers er det dub, space disco, elektonika, og hva man nå kaller dette her, det dreier seg. Og minimalisme; med små vrier underveis. Uttrykket er besnærende, med innslag av båede feiende afrikanske trommer og dvelende lydmanipulasjon. Et forunderlig album med en varm klang i bunn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.