Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. januar 2013

Plateanmeldelse: Bjørn Torske – «Kokning»

 

Artist: Bjørn Torske

 

Album: «Kokning»(2010)

 

Plateselskap: Smalltown Supersound

 

5

 

Bjørn Torske er en av de store inspirasjonskildene til space discoen, selve Gudfaren altså. «Kokning» (2010) er album nummer 4 fra Tromsø-ringreven. De tre foregående albumene mottok gladord på gladord. Og Torske er fortsatt oppegående. I motsetning til den hel-elektroniske forgjengeren består «Kokning» av både elektroniske og akustiske innspill. Kraftwerks tittel «The Man-Machine» renner opplagt nok i hu. Og ordene ambient, og til dels arktisk, funker også greit. Ellers er det dub, space disco, elektonika, og hva man nå kaller dette her, det dreier seg. Og minimalisme; med små vrier underveis. Uttrykket er besnærende, med innslag av både feiende afrikanske trommer og dvelende lydmanipulasjon. Et forunderlig album med en varm klang i bunn.

 

 

Bjørn Torske – Natta (Ferske spor – uke 27/2018)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter