Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. januar 2013

Hypertext ble ført inn i studio med bind for øynene

Hypertext starter 2013 med å gi ut sin første singel «The Paradox Decides» på Klangkollektivet med musikk komponert og basert på et musikalsk instinkt.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Pressebilder

Dette første singelslippet er bare et av Hypertext sine mange prosjekt for det kommende året. I midten av februar legger bandet ut på et kort Europaturné, som blant annet svinger innom Slovakia og Kroatia på veien. Singelen er også en forsmak på Hypertext sitt tredje studioalbum, som kommer ut 15. april. For å markere plateslippet blir det også turné i Norge, med stor releasefest på Kvarteret i Bergen, torsdag 2. mai.

Her er noen ord fra bandet om det forholdsvis uortodokse arbeidet med låta:
«The Paradox Decides er et produkt av ren eksperimentering i innspillingsstudioet, ikke helt ulikt konseptet bak fjernsynsprogrammet «Dating i mørket». Vi ble ført inn i studio med bind for øynene, sangen ble så spilt inn uten tekniske fordeler som høretelefoner og syn. Ingen av de involverte visste eksakt hvilket instrument de skulle traktere, eller for den saks skyld, hva de skulle spille. Følgelig er musikken komponert og basert på et musikalsk instinkt, noe som gir seg til kjenne i både lydbilde og arrangement. Rett og slett».

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

2 kommentarer til “Hypertext ble ført inn i studio med bind for øynene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter