Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 14. januar 2013

Albumanbefaling: Chairlift – Does You Inspire You

CHAIRLIFT

DOES YOU INSPIRE YOU (2009)

SONY BMG

4

Vokalist Carolin Placheck særegne fraseringer dyppet i 80-talls mystisk synthpop, med avstikker til f.eks. Cocteau Twins, er musikalsk basis på Does You Inspire You. Med tekster à la dette: «All the garbage that you have thrown away… Your condoms and your VCR/Your Ziploc bags and your father’s car… All of your garbage will outlive you oneday.»  Hmm, funker det egentlig med merksnodige økotekster i en slik musikalsk setting? Blir utrykket intetsigende smart ass hipster-rør? Eller er Chairlift unge, nyfikne retrofuturister? Både ja og nei svarer vi, og fastslår samtidig at de har spennende ideer og er fengslende stemningsmalere.

Anmeldelsen er tidligere publiser i Vixen

 

One Response to Albumanbefaling: Chairlift – Does You Inspire You

  1. Pingback: Smektende soul | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.