Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 17. januar 2013

GAFFA-Prisen 2012: Og vinnerne er..

For første gang deles GAFFA-Prisen ut i Norge, sjekk hvem som har vunnet.

En hel haug norske artister har hatt et fantastisk 2012, og når man ser gjennom de nominerte artistene i hver kategori, er det ikke så overraskende. Enten det har vært med elleville låter som Sirkus Eliassens «Æ Vil Bare Dans», eller om det har vært mer usannsynlige pophelter som Tønes (lån musikk Tønes). En æra var over da Karpe Diems (lån musikk av Karpe Diem) Magdi solgte sin berømte Toyota Corolla, og Vinni (lån musikk av/med Vinni) ble en av landets mest folkekjære artister, skriver GAFFA. Et av landets største band, Kaizers Orchestra (lån musikk av Kaizers Orchestra), kunne fortelle at konsertene i 2013 kan bli bandets aller siste sammen.

Og ikke minst kom GAFFA til Norge i 2012.

Alle som har plukket opp GAFFA, og alle de som har klikket seg inn på GAFFA.com, satt i juryen da den aller første GAFFA-Prisen skulle stemmes frem. 15 nominerte i hver kategori var utgangspunktet, og resten var 100% opp til hver og én leser.

Susanne Sundfør (lån musikk av Susanne Sundfør) har allerede kapret førsteplassen på redaksjonens norske 2012-liste, og Frank Ocean stakk av med topplasseringen av de utenlandske. Leserne er tydeligvis i stor grad enig, og det endte med et knippe vinnere som i særdeles stor grad kan defineres som lyden av 2012.


VINNERNE AV GAFFA-PRISEN 2012:

Årets Norske Album: Kaizers Orchestra – Violeta Violeta Vol. III
Årets Norske Gruppe: Kaizers Orchestra
Årets Norske Soloartist: Susanne Sundfør
Årets Norske Nykommer: Mikhael Paskalev
Årets Norske Hit: Susanne Sundfør – White Foxes

Årets Utenlandske Album: Lana Del Rey – Born To Die
Årets Utenlandske Gruppe: The Black Keys
Årets Utenlandske Soloartist: Jack White
Årets Utenlandske Nykommer: Lana Del Rey
Årets Utenlandske Hit: Gotye – Somebody That I Used To Know

Mer om vinnerne og prisen kan leses i GAFFA-magasinet som treffer gata fredag 1. februar.

Du får tak i GAFFA på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 37 andre abonnenter