Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 31. januar 2013

Konsertanmeldelse: Kaizers Orchestra rocker Operaen

Jeg var så heldig å få meg billett til Kaizers Ochestra i Operaen i helgen, og hvis dette faktisk er slutten på gruppa for en stund, bør du sørge for å få sett dem en eller annen gang i løpet av året.

Tekst: Stian Bjørnsson Hope  / Foto: Paal Audestad

Kaizers Orchestra startet Violeta Violeta turnéen som seg hør og bør i Den Norske Operaen i Oslo forrige uke, og med 6 utsolgte forestillinger var det ingen tvil om at Oslofolket var klar for litt Kaizersopera. Jeg tenkte først at det ville bli litt rart å sitte pent og pyntelig under konserten, og med konsertstart kl 16.00 virket det hele litt vel høytidelig. Men når teppet gikk opp og bandet sto klart, kledd i snasne dresser, Janove i smoking naturligvis, og hele Kringkastingsorkesteret i bakgrunnen, med lekre røde tepper som ramme rundt scenen var det ingen tvil om at dette kom til å bli en annerledes konsert enn den gjengse Rockfellergjenger var vant til. Og når Kaizers og KORK smeltet perfekt sammen allerede i andre låt, Svarte katter & flosshatter, kjente jeg klumpen i halsen og fikk tårer i øynene. Standarden var satt og det var ingen grunn til bekymring. Kaizers visste hva de gjorde, selvfølgelig gjorde de det.

Janove Ottesen, Mr. Kaizer sjøl, ledet oss elegant og selvsikkert gjennom hele showet. Det var uvanlig å ikke se gutta denge løs med kubein og balltre på oljefatene. Men det gjorde overhodet ingenting, for de fikk dyktig drahjelp av Erlend Skomsvoll som med stor bravado dirigerte KORK og Oslo Filharmoniske kor, og ga Kaizers det ekstra trøkket som trengs for å fylle et operahus. En perfekt match.

Vi fikk servert hele Violeta Violeta III, pluss høydepunkter fra de to foregående albumene i trilogien, og mitt favorittøyeblikk var under Hjerteknuser når Janove henvendte seg til en liten jente på 3-4 fire år, som satt på skuldrene til faren sin, og vaiet hendene i takt med refrenget. Et herlig uforglemmelig øyeblikk som viser at Kaizerz Orchestra har taket på de unge og.
Det eneste negative jeg har å utsette er at de spilte altfor kort, etter 1 time og 45 minutter var det slutt, men hadde jeg lest litt nøyere på nettsiden hadde jeg visst akkurat det, og de skulle tross alt på an igjen et par timer etter på så det var dem vel forunt med litt hvile.

Kaizers Orchestra har ifølge Janove Ottesen alltid operert med 5-års planer, så planen om å spille i Operaen ble m.a.o lagt i 2008. Ikke så verst med tanke på at Operaen åpnet i april 2008. Det sier kanskje litt om den stormannsgale tankegangen som alltid har preget gruppa, men mest av alt sier det noe om gjennomføringskraften til bandet, de satte seg et mål for 5 år siden, og de gjennomførte det. Men nå har de tydeligvis bestemt seg for å ta en pause på ubestemt tid, om det blir 5 år gjenstår å se, men jeg ønsker dem hjertelig velkommen tilbake i fremtiden

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Konsertanmeldelse: Kaizers Orchestra rocker Operaen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter