Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 31. januar 2013

TheMoen på Oslo S

Rom for kunst presenterer åtte nye bestillingsverk av den grafiske og rocka kunstneren TheMoen.

TheMoen er en kultskikkelse i Norges kunstneriske undergrunn. TheMoens arbeid vises i stor skala på bannere og med originale tegninger stilt ut på Oslo S. Postkort med TheMoens tegninger av Oslo er trykt opp spesielt for anledningen og vil være tilgjengelig på Outland i Østbanehallen.

Vandreren, rockeren, tegneren, maleren og pop-kunstneren Terje Moen har valgt å ta ett steg til siden og betrakte verden med et blikk som ofte søker etter humor. Med solid bakgrunn i den sørlandske kristenkulturen, ungdommens ten-sing og menighetsliv, krydret med tidligere ruserfaring og deltakelse på 80-tallets rockescene i fødebyen Kristiansand, der han oppdaget gleden ved å skrive tekster på egen dialekt, har Moen ett solid grunnlag.

Gjennomgående temaer i TheMoens kunst er hverdagsliv og lokalkultur i småby-Norge med forstedenes gater, trimma biler og rock omgitt av skog og sjø. Men TheMoens hverdagsliv er en gjennomsiktig illusjon hvor en uhyggelig parallell verden trer frem. Gjennom presist gjengitte bilder maner han frem en animistisk, nærmest psykedelisk visjon av skjulte skikkelser, ukjente krefter og skjevheter i tid og rom.

TheMoen er selv sitt eget kunstneriske verk, en etterforsker fra forstedene som har klart å unnslippe fra den verdslige verden til et like skremmende og kaotisk sted. Et sted hvor fragmenter fra populærkulturen smelter sammen med erkjennelser av det uendelige og virkeligheten som en samstemt hallusinasjon havner i andre rekke for den håndtegnede linjens bevissthetsutvidende kraft.

TheMoen (1967) bor og arbeider i Kristiansand. Han har tidligere stilt ut på Tegnebiennalen, Tegneforbundet (2008), Kristiansands Kunstforening (2009 & 2011), Høstutstillingen, Kunstnernes Hus (2010), Kunsthall Oslo (2011) og Bomuldsfabrikken (2012-13). Hver lørdag åpner han sitt atelier for publikum i Kristiansand.

Rom for Kunst på Oslo S
1.februrar – 31.mars
Velkommen til åpning kl 15.00 fredag 1.februar
på Kristiania Bar & Café i Østbanehallen, Oslo S

2 kommentarer til “TheMoen på Oslo S”

  1. Elisabeth sier:

    TheMoen ble stilt ut under Southern Discomfort Metal Festival i september 2007. Vi var først!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter