Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 11. februar 2013

Årets beste musikkommune kåres for første gang

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2012». Det er Norsk musikkråd som står bak kåringen, som gjennomføres for første gang.

Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Tittelen skal deles ut på Norsk musikkråds årsmøte i Trondheim 1. juni.

Frem til 21. mars kan musikkentusiaster i hele landet komme med forslag til hvem som fortjener prisen. Deretter vil en selvstendig jury kåre en vinner. I juryen finner vi blant annet Arne Mosslåtten fra Hellbillies, et av Norges mest turnerende band, og stortingsrepresentant Olemic Thommessen fra Høyre.

Nominasjonsskjemaet finner du her.

Halvard Kausland er styreleder i Norsk musikkråd og leder av juryen:
– Juryen har nå begynt sitt arbeid og vi oppfordrer enkeltpersoner og musikalske ildsjeler, lokale musikkråd, artister, frivillige lag og foreninger til å komme med forslag til kommuner som fortjener prisen, sier Kausland.

Kåringen tar utgangspunkt i hvilke muligheter kommunens innbyggere har til å delta i og oppleve musikk, fra vugge til grav. Norsk musikkråd er opptatt av at alle skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk hele livet! Det vil i vurderingen også bli lagt vekt på kommunens musikkvisjoner nedfelt i kommuneplanen eller egne strategier, dekningsgraden i kulturskolen og antallet musikkanlegg til øving og fremføring.

Juryen består av:

Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd (Horten), Olemic Thommessen, Stortingsrepresentant, kulturkomiteen, Høyre (Lillehammer), Else Marie Outzen, Møre og Romsdal musikkråd (Molde), Line Endresen, Norsk Rockforbund (Oslo), Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker) og Arne Moslåtten, tekstforfatter og medlem i Hellbillies (Ål).

Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon som samler det frivillige musikklivet i Norge og arbeider for hele musikklivets interesser. Organisasjonen har 140.000 medlemmer i alle musikksjangrer. Norsk musikkråd vil at alle mennesker skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk.

Om kåringen: «Norges musikkommune 2012»
Norsk musikkråd ønsker med prisen å sette fokus på musikkvisjoner i kommunesektoren og synliggjøre gode eksempler på hva som er mulig å få til. Prisen deles ut første gang i 2013 og skal deles ut hvert år. Vinnerkommunen kåres av en selvstendig jury og alle kan komme med forslag til nominerte kommuner. Kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd.

Vinnerkommunen vil motta et diplom og 25.000 kroner som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Én kommentar til “Årets beste musikkommune kåres for første gang”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter