Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 12. februar 2013

Starter kampanje for å få flere kvinnelige konsertteknikere

Musikkutstyrsordningen vil inspirere flere kvinner til å utdanne seg og finne jobb innen konsertteknikk, turné- og produksjonsledelse. Startsskuddet for prosjektet «Kvinner & Konsertteknikk» går av stabelen på fredag, under årets by:Larm, med paneldebatten «It’s a man’s world…or is it?». I panelet stiller blant annet PJ Harveys kvinnelige turné- og produksjonsleder.

– Historisk sett har kvinners deltagelse på dette feltet i musikkbransjen vært minimal. Slik kan det ikke fortsette, mener vi. Uten kvinnelig rekruttering mister musikkindustrien tilgang til halvparten av de potensielle talentene der ute og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Rihannon Edwards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen (MUO).

I løpet av 2013 vil MUO gjennomføre workshops, ha seminarer med faglig fordypning og gjennomføre nettverksmøter, hospitantordning og mentorordning.

Prosjektet er kalt «Kvinner & Konsertteknikk» og har som mål å bidra til å endre dagens situasjon hvor menn dominerer de mer tekniske områdene av konsertindustrien.

Bransjeforbilder

Musikkutstyrsordningen deler to ganger i året ut millioner til teknisk utstyr, akustikk og lokaler og tilbyr kurs og opplæring innenfor det tekniske feltet.

– Vi spør, elsker menn virkelig tekniske «dingser» så mye mer enn kvinner? Eller skyldes fraværet av kvinner at de redd for hard belastning og rigging? Eller kan vi skylde på fraværet av kvinnelige rollemodeller i bransjen? Eller er det rett og slett slik at kvinner ikke får tilgang til de uformelle nettverkene i bransjen?

MUO ønsker å finne frem til positive tiltak for å snu denne trenden og har på by:Larm satt sammen et panel som blant annet vil diskutere utfordringene som møter kvinner i en mannsdominert bransje, samt de mange mulighetene som finnes.

Blant paneldeltakerne finner vi britiske Gina Coates, som har mange års erfaring som event-, produksjons- og turneleder. Hun har blant annet håndtert turneer med artister som PJ Harvey, The Gossip, Sophie Ellis Baxter og The Kooks – og har opp gjennom tidene hatt få kvinnelige kolleger. I panelet finner vi også Tonje Peersen, mangeåring artistmanager, produksjons- og turneleder – blant annet for det norsk metalbandet Enslaved, lystekniker Silje Grimstad, Martin Mathisen fra Frontlite AS (Lyd, lys og scene) og Christopher Gambert fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.

– Bakteppet for prosjektet er 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge, og regjeringens ønske om å fokusere på engasjement rundt viktige fellesverdier som demokratiet vårt er tuftet på: Stemmerett, likestilling, representasjon og deltakelse, avslutter Edwards.

Se programmet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 37 andre abonnenter