Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 15. februar 2013

Sin Fang på by:Larm – Andektig drømmepop i kirka

Tekst: Rune Aas

La oss starte med å slå en stor, rød strek over onsdag. Islandske Sin Fang sitt første møte med et norsk publikum onsdag kveld i WiMP Annex-teltet ble et av de mest haltende settene i by:Larm-historien, med sviktende teknikk som mildt sagt satte sitt preg på stemningen. For å si som Sindri Már Sigfússon, som han heter, da han innså at settet kom til å gå rett til helvete: «Fuck it.»

Kontrasten fra det klamme WiMP Annex-teltet på onsdag
til settingen Kulturkirken Jakob torsdag kunne knapt vært større. Det er ikke så vanskelig å tenke seg til hvorfor Sin Fang er en av årets utvalgte på årets by:Larm som fikk spille i Kulturkirka. Islendingens siste album består av tidvis både magisk og eksperimentell drømmepop, skapt for sakrale øyeblikk, noe de fremmøtte også fikk servert en god del av på torsdagens konsert. Nå skal det sies at Sin Fang ennå har et stykke å gå før en del av materialet fra siste album sitter helt live. Men når ting stemmer, er det instant gåsehud og klump-i-halsen-bra det han og bandet leverer.

At Sin Fang var preget av den pastorale settingen, og muligheten til å rette opp inntrykket fra dagen før var heller ikke så vanskelig å spore, noe han også ga uttrykk for: «Yesterday we played in a tent, all our equipment broke down and I just wanted to cry on stage. Then we went out and spent a lot of money on expensive Norwegian beer.»

Veien fra musikkbransjens ubarmhjertige avgrunn til den syvende pophimmel er altså ikke spesielt kort, heller ikke på by:Larm. La oss håpe at det ikke tar så lang tid før Sin Fang kommer tilbake til Norge, og spiller en ordentlig konsert fremfor by:Larms avmålte 30 minutter. Da bør også langt flere kjenne sin besøkelsestid.

Sin Fang: Islandsk popmagi på by:Larm

Sjekk Rune Aas sin brillefine musikkblogg Brilleslange Brilleslange

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 45 andre abonnenter