Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 16. februar 2013

Vinnie Who (DK) på by:Larm

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Man kunne have valgt at sidde hjemme i stuen for at se Wyclef Jean og Michael Jacksons fire brødre på Skavlan, men når by:Larm drøner afsted i centrum, må det være udsendelsen af de fem musikikoner, som kommer til at stå i skyggen af frembrusende talenter i et væld af livekoncerter på dette års Oslo-festival.

Kl. 22.15 på Jaeger træder danske Vinnie Who op på den lille scene i det tætpakkede koncertlokale. Allerede på vej ned ad trappen møder man den tykke røg, som omfavner publikum og musikere i et tørt og tykt slør af tåge.

Den kun 24 år gamle diskoknægt med det borgerlige navn Niels Bagge har i løbet af de sidste par år med sin farvestrålende karakter og spændstige, funky og fresh falset-pop bevist sine talenter for omverden.

Med aliaset og kunstnernavnet Vinnie Who føler Niels Bagge, at han kan træde ind i en karakter, som giver ham frihed, som han har udtalt til danske GAFFA:

“Jeg føler også, at jeg kan tillade mig at være lidt mere fandenivoldsk og leve nogle ting ud, når jeg iklæder mig aliaset. Særligt i starten var der mange, der var i tvivl om, hvorvidt det var en kvinde eller en mand, der sang, og det havde jeg vildt optur over.”

Han lancerede debutalbummet Then I Met You i 2011, som blev nomineret til intet mindre end tre Danish Music Awards.

Den første single fra hans næste album, som forventes udgivet i begyndelsen af 2013, er ude nu med titlen How Can I Be Sure.

En ting man i hvert fald kan være sikker på er, at danske Vinnie Who skabte synergi og i den grad lod sine musikalske og poppede farver stråle i kaskader af smil og glæde med sine medrivende præstationer denne aften i Oslo. På trods af den unge alder beviser bandet med deres timing og overskud, hvor sammenspillede de er, og hvor stor en glæde det er at spille live.

 

Én kommentar til “Vinnie Who (DK) på by:Larm”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter