Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 17. februar 2013

Efterklang på by:Larm: Spirituelt og organisk

Alle foto: Stian Schløsser Møller

Efterklang var ti minutter forsinket. Sjelden vare på årets by:Larm. Da de gjorde sin entre, staselig dresset opp, fikk de varm mottakelse av de mange som hadde møtt opp i Kulturkirken Jacob fredag kveld/natt. Og heldigvis slapp vi bransjepratet som fucka opp jj-konserten i det folkteomme WiMP-teltet ca. en halv time tidligere.

 

 

Efterklang har musikalsk egenart til å skille seg ut fra mengden av band som romsterer i det samme landskapet som dem, eller rettere sagt, de har skapt sitt helt eget musikalske landskap. Det er vanskelig å overføre alle studiodetaljer og flikking og mikking fra plate til scene, og det er like vanskelig å overføre scenetekke og utstråling til plate.

 

 

Efterklang behersker begge delene. Det er konserten i Kulturkirken Jacob et vitnesbyrd om, som kun var basert på låter fra sisteskiva Piramida. Et album som består av atmosfæriske lyder fra Svalbard, nærmere bestemt en russisk isbelagt gruveby. Efterklang-vokalisten viste frem vinylutgaven av albumet, og fortalt at de ønsket å gi noe tilbake til Norge, og danskene  fikk enda varmere mottakelse av publikum.

 

 

Rent musikalsk beveget Efterklang publikum med søkende og, ja, besnærende musikk, pasjonert og intens, med et øre for drama, eksemplifisert ved vokalistens til tider dramatiske gestikuleringer, noe som passet perfekt i Kulturkirken Jacob, en klisjé kanskje, likevel så sant, så sant.

 

 

Avslutningsvis presenterte de et akustisk sett akkompagnert av et lite orgel og perkusjon, og utnyttet dermed akustikken i Kulturkirken Jakob på fortreffelig vis. Spirituelt og organisk.

 

 

Hvis Efterklang dukker opp på en konsertscene i nærheten av deg, er det absolutt verdt å ta turen dit!

 

Flere bilder fra Efterklangs konsert i Kulturkirken Jacob

 

Efterklang: Verdenspremiere i Sydney Opera House

Albumanbefaling: Efterklang – Magic Chairs

2 Responses to Efterklang på by:Larm: Spirituelt og organisk

  1. Pingback: Efterklang på Deichman : Deichmans musikkblogg

  2. Pingback: Øya 2013: Efterklang | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 7 andre abonnenter