Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. februar 2013

Efterklang på by:Larm: Spirituelt og organisk

Efterklang var ti minutter forsinket. Sjelden vare på årets by:Larm. Da de gjorde sin entre, staselig dresset opp, fikk de varm mottakelse av de mange som hadde møtt opp i Kulturkirken Jacob fredag kveld/natt. Og heldigvis slapp vi bransjepratet som fucka opp jj-konserten i det folkteomme WiMP-teltet ca. en halv time tidligere.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Stian Schløsser Møller

Efterklang har musikalsk egenart til å skille seg ut fra mengden av band som romsterer i det samme landskapet som dem, eller rettere sagt, de har skapt sitt helt eget musikalske landskap. Det er vanskelig å overføre alle studiodetaljer og flikking og mikking fra plate til scene, og det er like vanskelig å overføre scenetekke og utstråling til plate.

 

 

Efterklang behersker begge delene. Det er konserten i Kulturkirken Jacob et vitnesbyrd om, som kun var basert på låter fra sisteskiva Piramida. Et album som består av atmosfæriske lyder fra Svalbard, nærmere bestemt en russisk isbelagt gruveby. Efterklang-vokalisten viste frem vinylutgaven av albumet, og fortalt at de ønsket å gi noe tilbake til Norge, og danskene  fikk enda varmere mottakelse av publikum.

 

 

Rent musikalsk beveget Efterklang publikum med søkende og, ja, besnærende musikk, pasjonert og intens, med et øre for drama, eksemplifisert ved vokalistens til tider dramatiske gestikuleringer, noe som passet perfekt i Kulturkirken Jacob, en klisjé kanskje, likevel så sant, så sant

 

 

Hvis Efterklang dukker opp på en konsertscene i nærheten av deg, er det absolutt verdt å ta turen dit!

 

2 kommentarer til “Efterklang på by:Larm: Spirituelt og organisk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter