Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. februar 2013

by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser

Et stappa Rockefeller ble vitne til et Highasakite som ufortrødent fylte hele rommet med vellyd.

Tekst: Victor Josefsen & Rune Aas
Foto: Stian Schløsser Møller

Ludvig Moon (Sentrum Scene, torsdag)
En gira Ludvig Moon med band ga blaffen i tynt publikumsoppmøte, og viste seg fra en særdeles humørfylt side. Smart indiepop som det er naturlig å sammenligne med Team Me og Sufjan Stevens. (R.A.)

Bendik Giske ( Jaeger, torsdag)
Varme elektroniske lydtablåer i samklang med livlig saksofonspill. Uttrykket ble verken oppstykket og usammenhengende, men avslappende samtidig som pulsen slår. Bendik Giske presterte musikk som skjerper nysgjerrigheten på hva som skjer videre. (V.J.)

Oyama (Revolver, torsdag)
Dels støyrock, dels shoegaze fra Island. Klarte ikke helt å leve opp til forhåndshypen som et av Islands mest spennende band, men viste lovende takter under de mer dronende partiene. (R.A.)

 

Foto: Raymond Mosken

Turbonegro (WiMP teltet, torsdag)
De gamle er fortsatt eldst. Mye tyngre uttrykk enn TRBNGR i hine hårde dager, kraftfullt, selv om jeg savnet de gamle klassikerne. The duke of nothing har blitt varm i trøya. Det hviler en aura rundt Turbonegro som ingen av de andre by:Larm utøverne er i nærheten av. (V.J.)

Philco Fiction (Sentrum scene, fredag)
Philco Fiction: Norsk eksperimentell elektro-synth-kunst-pop. Innsmigrende og suggerende med dansere på scenen og det hele, og en vokalist/frontfigur som vet hva hun driver med. Gjennomført. (V.J.)

MF/MB/ (Rockefeller Annex, fredag)
Ikke helt ulikt det landsmennene i Silverbullit serverte oss for et snaut tiår siden. Legg til flere elektroniske elementer og en dose kraut, så er du i nærheten. Slet med å treffe publikum, men defintivt et band verdt å følge med på. (R.A.)

Synne Sanden (John Dee, lørdag)
Synne Sanden har scenetekke, og vinner stort på det. Hun har også en uttrykksfull stemme. Og i likhet med Heartfelt har hun flust av energi, både rent musikalsk og på scena, og med noen finjusteringer framover vil Synnes rytmisk, fengende uttrykk, ja, fenge enda flere. (V.J)

Bowandarrow (Tilt, lørdag)
Støy/indiepop av den litt mer eksperimentelle sorten med både smartness og nerve. Sjekk blant annet ut låta «Miss Moon», som er en gysare i livesetting. (R.A.)

Altmodisch (Jaeger, lørdag)
Indietronica er ikke død og begravd. På sitt beste manet danske Altmodisch fram forførende stemninger med melodinjer som navigerte inntagende i det drømmeaktige soundet . (V.J.)

 

 

Highasakite (Rockefeller, lørdag)
Highasakite har virkelig vokst som band det siste året. Et stappa Rockefeller ble vitne til et Highasakite som ufortrødent fylte hele rommet med vellyd. Mye tyder på at vi ennå har det beste i vente fra trondheimsbandet. (R.A.)

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

8 kommentarer til “by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter