Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 20. februar 2013

Girlpower 2.0

Ska-pop og gla-pop fra Razika på by:larm

 

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

«For vi er jenter – som holder sammen». Joda, det kan bli farlig søtt. Men Razika bikker aldri over. Ikke bare er de ganske tøffe, men de later til å ha adaptert personlighet og lynne ut i fra en klassisk oppfatning av rockebandets persongalleri. Du kjenner typene; den utadvende leadsangeren, den konsentrerte gitaristen, den sindige bassisten, trommisen som beskjedent takker ja å synge en selvskrevet sang i løpet av konserten. De scorer også høyt på den rockemytologiske skalaen ved at de har gått i samme klasse siden barneskolen. (!) Et faktum som nesten passer bedre inn i filmen om Spinal Tap enn i historien om et norsk jenteband.

Razika er virkelig gode live. Greiene sitter og deres skarpe ska-upstrokes på gitar treffer hardt. Blant publikum nærmest scenen, står en gruppe unge jenter som virkelig går amok til denne musikken. De kan alle tekstene og gestalter dem med store armbevegelser og patos. Et par småfulle karer tror de ser Brann på hjemmebane og gir fra seg ruvende stadion-brøl når hjørnesteinen i Razikas katalog; «Vondt i Hjertet» dras i gang.

Vokalt er kvartetten også veldig sterk. Sangtalent er blitt jevnt fordelt mellom dem alle, men de fleste vokalpliktene deles av Marie Amdam og Maria Råkil. Disse kan lett finne på å synge unisont gjennom store deler av en sang. Og dette på en fornøyelig fri måte; omtrent som småjenter i en barnebursdag, helt uten tanke på annet enn at det skal ut. Grepet sørger ikke bare for feststemning, men det får alle refrenger til å høres ut som «anthems».

Dette er girl power for 2013.

Sjekk ut albumene Program 91 og På Vei Hjem på Musikkavdelingen!

 

Én kommentar til “Girlpower 2.0”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter