Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Intervjuer 1. mars 2013

Vi vil gjerne se Bono tryne

Musikkavdelingen fikk besøk av to stk. Honningbarn denne uken. Sammen med Edvard Valberg og Nils Jørgen Nilsen ble vi enige om hvilke artister vi helst vil se tryne på scenen. 

 

Av: Maria Bagtas/Victor Josefsen/Frank Michaelsen

 

Hva var den første cd’en dere kjøpte for egne penger?

– Jeg ønsket meg skikkelig en plate med technobilly/glampop bandet Cartoons da jeg var liten. Foreldrene mine var generelt veldig spandable når det gjaldt musikk og kultur, men Cartoons, den kunne jeg IKKE få. Selvsagt hadde jeg spart penger i hemmelighet og en dag gikk jeg og kjøpte cd’en, kom hjem og BLÆSTA den på fullt volum. Det var et tidlig opprør det der.

Men det finnes kanskje plater som har betydd mer for Honningbarnas sound?

Kjøtt har betydd mye. Låtene «Jeg vil bli som Jesus», «Mannen på taket»  og «Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer» er virkelig geniale. Kjøtt formulerer seg veldig rett frem. Noen kaller tekstene barnslige, men vi mener det er mulig å fortelle mye fornuftig med enkle ord. Helge Gaarder synger med en genuin ro i stemmen. Samtidig så hører du at han er gæren under der og kan klikke når som helst. Litt sånn «Its about to go down».

Hva slags musikk misliker dere?

Er ikke så glad i sånn pen singer/songwriter musikk. Det blir som møblement. Pent for å være pent. Gir oss ingenting. Norah Jones for eksempel. Hun er jo faktisk datteren til Ravi Shankar. Hun kunne virkelig vært bad-ass, men lager husmormusikk. Generelt er vi ganske opptatt av det vi ikke liker. Det kan være viktig når man skal jobbe med soundet sitt, å bruke en slags eliminasjonsmetode.Vi slenger mye dritt innad i bandet, men det er alltid velformulert og begrunnet.

Smakfull dritt altså. Hvem skulle aldri ha dødd?

Musikere eller? Sokrates var ikke musikalsk men han hadde mye annet å bidra med. Og han døde med stil! Valgte giftbegeret fremfor å trekke påstandene sine tilbake. Det er bad-ass. Han bare «Fuck dere. Jeg har rett. Gi meg det jævla begeret». Haha. Ellers blir det jo å nevne sånne som Morrison og Hendrix. Men romantisering av dop er tull og tøys. At man blir en bedre musiker av å drive med dop er fullstenig off. Keith Moon skulle heller aldri dødd forresten. Selv om solo-låtene hans var sinnsykt dårlige.

 

Hva roligdanset dere til på leirskolen?
Vi kalte det å «subbe» vi. Se her, vi kan vise dere hvordan det foregikk. Da var det sånn at de tøffeste gutta valgte å plassere hendene jentas rumpe. Det var det evige rumpespørsmålet. Vi husker ikke hva det ble subbet til faktisk. Opptatt av rumpespørsmålet som vi var.

Hehe. Alle i Honningbarna har gått på musikklinja sammen. Bruker dere musikkteoretiske begreper i studio?

Det hender noen i bandet bruker musikkteoretiske begreper. Men da pleier vi andre å ignorere det eller bare si «HÆ?». Sånn for å øke punk-kredibiliteten. Vi vil helst ikke si «spill allegro i bridgen» liksom. Vi satser mer på et slags apekatt-språk. Eller sånn ugg ugg. Men vi kan masse musikkteori da.

 

 

Er det noen platecovere dere synes er spesielt stygge?

Haha. Finn frem et vilkårlig U2-album! Se her. Sånn der «kikke sjelfult i hver sin retning»? Bitch please. Er det ingen i denne prossesen som har sagt stopp? De er omgitt av ja-menn. Pretensiøse, sinnsykt selvhøytidelige folk. Hehe. Vi har snakket om hvilke musikere vi har lyst til å se tryne på scenen. Vi har oppriktig lyst til å se Bono tryne, bare fordi han hadde hatt godt av det og kunne lært noe. Også er det Kaizers. De vil vi gjerne se tryne. Også har vil lyst til å se Coldplay tryne. Haha. Hadde vært deilig å se de fucke det skikkelig til ja.

Hva med Keane da? Kan de også få tryne?

….Ja. Keane kan også få tryne.

 

 

Honningbarnas andrealbum «Verden er enkel» er ute i dag, 1. mars!

 

 

6 kommentarer til “Vi vil gjerne se Bono tryne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter