Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 10. mars 2013

Looptroop Rockers – «Mitt hjärta är en bomb2

For første gang nogensinde formidler svenske Looptroop Rockers deres budskaber på modersmålet, når de til maj udgiver deres næste album på svensk.

Det bliver på intet andet end arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, at de svenske hiphop-konger, med Promoe i front, sender den nye plade ud til folket.

Et bombende hjerte med plads til gæster
Det kommende album har de kaldt Mitt hjärta är en bom«, og alt i alt har Promoe, Embee, Supreme og CosM.I.C. produceret 14 tracks, som berører alt fra samlivsspørgsmål, barndom, kærlighed til humor. «Mitt hjärta är en bomb» får i tillæg fint besøg af Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo og Seinabo Sey.

I mere end to årtier har Looptroop Rockers været i gang med deres musikalske og stærkt politiske projekt og startede i 1998 deres eget label, David vs. Goliath (DVSG). Med lidt interne omrokeringer, blandt andet da Cosmic forlod gruppen for senere at vende tilbage på albummet Professional Dreamers, har de formået at stå stærkt på den internationale hiphop-scene.

Et svensksproget soloudspil
Promoe har blandt andet udgivet soloalbummene White Man’s Burden og The Long Distance Runner, hvor han samarbejdede med flere aktører indenfor den veletablerede dancehall- og reggaescene så som Capleton. Dette samarbejde var dog lidt af et paradoks på mange måder, da nogle grundlæggende værdier blev sat på spidsen, som det er beskrevet i denne artikel på Beatart (Beatart er nå nedlagt, red.anm.).

Det var også Promoe, der begyndte med den svensksprogede rap, da han udgav albummet Kråksången i 2009. Han indledte med ordene:

Flowa på svenska är jävligt svårt
Alldeles för enkelt och inte många förstår

En ny målgruppe
Om det er så forbandet vanskeligt er ikke til at mærke på det bundsolide soloudspil fra Promoe, men at det er en anden målgruppe de som Looptroop Rockers nu går efter, er der selvfølgelig ingen tvivl om. Til gengæld kan det være, at de når bedre ud til det samfund, de selv lever i, og som de til stadighed kritiserer og kommenterer.

Første single fra den kommende plade
For at blive ved det svenske og bruge de samme ord, som de selv skriver i deres pressemeddelelse i dag på Facebook, er det værd at holde øje med dette: «Det första vi får höra från nya albumet blir streetsingeln “Hårt mot hårt” tillsammans med Cleo som släpps den 13/3».

Stay tuned!

 

Artiklen er fra Beatart.dk.  (Beatart er nå nedlagt, red.anm.).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter