Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. mars 2013

WiMP kårer årets hiphop-album 2012

Gode Ord Dør Sist. Foto: Geir Mogen

På grunn av at Spellemann i år har valgt å fjerne kategorien for hiphop har musikktjenesten WiMP valgt å ta saken i egne hender og deler ut pris for årets hiphop-album 2012.

WiMP-redaksjonen har nominert fire artister til prisen og vinneren kåres via en publikumsavstemning som pågår gjennom helgen.

– Vi har kanskje alltid hatt en følelse av at hiphop har vært litt neglisjert, men at de i år valgte å kutte ut sjangeren helt kom som et sjokk på mange. Hiphop har udiskutabelt en sterk og betydningsfull posisjon i Norge og vi synes derfor det er viktig å hedre de beste utgivelsene i denne sjangeren samtidig som andre får tilsvarende oppmerksomhet, sier Sveinung Rindal leder for WiMP-redaksjonen.

WiMP-redaksjonen, bestående av Bjørn Hammershaug, Sveinung Rindal, Pål Honerød Bentsen og Kristian Amdal, har nominert følgende fire artister:

Fela, for «D.U.R.E.»

– Hålogalandslaget, for «Aggrokultur»

– Karpe Diem, for «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden»

– Gode Ord Død Sist (G.O.D.S.), for «Svart jord»

– Spellemann mente de hadde for få album å ta av. Vi mener derimot at det kom mange glimrende hiphop-skiver fra norske artister i fjor; de fire skivene vi har nominert er på ingen måte alt vi hadde å ta av. Samtidig som Spellemann droppet hele hiphop-kategorien, spiller altså Karpe Diem for et utsolgt Oslo Spektrum. Folket vil ha hiphop, sier Rindal.

Vinneren av prisen vil bli avgjort av folket. Fra nå er det mulig å stemme via WiMPs Facebook-side.

Avstemningen vil pågå hele helgen og prisen deles ut neste uke i WiMPs hovedkontor i Oslo. Prisutdeler sammen med WiMP-redaksjonen er Don Martin, som nylig slapp den mye omtalte singelen ”Nilsen” sammen med Tommy Tee. Martin er mest kjent fra Gatas Parlament. Han er også aktiv som DJ og programleder på radio, og har som skribent skrevet blant annet for flere blader og en bok.

Om de nominerte:

Karpe_Diem_Foto_Stian_Andersen-BRUKK
Karpe Diem: Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden
Chirag og Magdi har gang på gang bevist sin styrke som liveband, hatt utallige hits og markert seg som sterke stemmer i offentligheten. De to første singlene fra guttas fjerde studioalbum var skitne, basstunge «Toyota’n til Magdi» og den nydelige, mer pop-orienterte låta «Her». En sjangerkombinasjon som gjør seg gjeldende på hele albumet.

 

Fela1
Fela: D.U.R.E
D.U.R.E. er debutalbumet til Breaknecks-medlem og Haugenstua-gutt Fela, produsert blant annet av Jason Dean og belgiske Hi Phats. Med på albumet er Don Martin fra Gatas Parlament, Chino fra Degos, franske Tonto Noiza og selvfølgelig Breaknecks. Breaknecks ble først kjent i hiphop-miljøet med låtene ”Rett ut av Groruddalen” og ”Hold hodet opp”, og selv denne gjengen har sluppet flere populære mixtapes, er dette det første offisielle albumet som kommer ut av miljøet.

 

Håloglandslaget NYTT
Hålogalandslaget: Aggrokultur
Joddski fra Tungtvann og RSP fra Kompani 69 er Hålogalandslaget, et møtepunkt mellom deres musikalske preferanser av hardcore rap, karibisk dansemusikk, britisk grime og dubstep. ”Aggrokultur er et kompromissløst sammensurium av tekstlig og musikalsk inspirasjon som på imponerende vis samles i en rød tråd av nordnorsk fandenivoldskhet.” Gaffa

 

GODS 2
Gode Ord Dør Sist: Svart Jord
Børek (Erik Bruset) og Tfuzz (Trond Wiger) har jobbet sammen i nærmere 15 år, og «Svart Jord» er deres andre fulle studioalbum. Det er produsert av bandet selv, mikset av Trondheimsartisten Bad Spit og spilt inn på GODSterminalen på Svarlamon, bandets egne lydstudio som ble bygd ut av en gammel arbeidsbrakke. Duoen lager alle beatsa selv, og på albumet har de også lekt seg med omfattende bruk av analoge synther og analog instrumentering.

 

Det må da for helvete gå an å vær litt grei!
Hålogalandslaget vil se deg danse!
Søvnløse netter i Bodø
Fela Ft.Chino – Blekk
Fela er vinneren av adidas Original Experience
Fela: D.U.R.E album er ute / Releasefest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 44 andre abonnenter