Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 24. mars 2013

Plateanmeldelse: Ulver – «War of the Roses»

 

Ulver

War of the Roses (2011)

Kscope

4

 

Roser uten torner

Det eksperimentelle og elektroniske soundet som har preget mange av Ulvers tidligere album er nå begravd og borte. War of the Roses er bygd på progrockaktige toner og nær operalignende partier. Skiva har et fløyelsmykt og nedtonet preg, særlig ”September IV” står sterkt i så måte. Åpningslåta ”February MMX” er velkomponert prog, minner om Arcturus på sin måte. Men deretter blir skiva gradvis mykere og langsommere der stille og nedtonede partier svever i et silkemykt univers. Likevel, Ulver balanserer på et barberblad mellom atmosfære og hendelsesløshet. De holder seg stort sett på rett side, den nedtonede og enigmatiske atmosfæren som svever over låtene er fascinerende. Likevel… Flere elementer, mer overraskende og uventede vendinger ville hevet skiva ytterligere. Særlig de siste låtene blir stillestående, nesten blodfattige i sin minimalisme. Avslutningen ”Stone Angels” er uten sang i det hele tatt. I stedet leses teksten som et dikt i slow motion i det som der er blitt et meget sterilt sound. War of the Roses er atmosfærisk og stemningsfylt. Men grensen mellom stemning og kjedsomhet er hårfin, og slutten av skiva drukner i sitt eget sound. Ulver har komponert et ufullendt, men likevel fascinerende album.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Tekst: Thomas F

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Plateanmeldelse: Ulver – «War of the Roses»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter