Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 25. mars 2013

Surrealistisk godbit fra det bergensbaserte hip-hop kollektivet Deadbeatz

Den forrige Deadbeatz-låta (Teddy’s Nightmare) fikk positiv oppmerksomhet i både norsk og utenlandsk presse. Hip-hop kollektivet Deadbeatz presenterer deres nyeste singel, denne gangen i samarbeid med bergensartistene Lenole og Delario.

– Vi slipper «Static Control» som en audiovisuell godbombe – der både produksjon, tekst og bilde byr sansene på en rekke reale sjokkbølger før Bergen by blåses til himmels, bokstavelig talt, melder Deadbeatz.

Deadbeatz forteller videre:
– Låten, produsert av Espen Andersen (Andersen Productions) har en røff industriell sound, og i både låt og video er det eksperimentert med begrepet «støy», som livene våre er fylt av i forskjellige former og sammenhenger, og da snakker vi alt fra stresset fra massemedier og sosiale medier, til dårlige bekjentskaper, loudness war, inner city rush osv.

– Spørsmålet er om vi kontrollerer støyen, eller om den kontrollerer oss?

Delario kommer opprinnelig fra Ulvik i Hardanger, og rapper på både engelsk og norsk. Han har blant annet jobbet med plateaktuelle Side Brok og varmet opp for Slaughterhouse (US). Snart er han aktuell med sin første norskspråklige EP «Nordstjerna» etterfulgt av sitt andre soloalbum «Cloud Generation».

 

Dead Bruk

 

Lenole er en up-and-coming bergensartist som rapper på engelsk. I samarbeidet med Deadbeatz og Delario viser hun seg fra sin mørkeste og hardeste side. Lenole er aktuell innen sjangrene Dubstep, Drum and bass og Grime. Hun jobber for tiden med sin første singel, og i høst slipper hun plate med selskapet Nordic Sound Group. Lenole har vært support for blant annet Flowdan (GB) og Gabrielle Leithaug, som hun også har gitt ut en låt med.

 

Static Bruk

 

– The main man bak videoen til «Static Control» er Hans Inge Brakedal fra Febril film, som har hatt fullt kreativt spillerom på regien, og som ikke har lagt begrensninger i veien for utrykk og historie med tanke på hva andre måtte føle seg krenket av. Resultatet er blitt en surrealistisk godbit av en drøy sak som nok vil få et øyebryn eller to til å heves. Hovedkarakterene har blant annet fått overmenneskelige energier, – en idé hentet fra minner fra da han som barn satt som frosset fast i skrekk av den grufulle karakteren Hufsa i Tove Janssons «Mummidalen». Hans Inge og Febril film produserte også horror-videoen til Deadbeatz og Delarios forrige singel «Teddy’s Nightmare», avslutter Deadbeatz.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

2 kommentarer til “Surrealistisk godbit fra det bergensbaserte hip-hop kollektivet Deadbeatz”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter