Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 26. mars 2013

Plateanmeldelse: Mogwai – «Hardcore Will Never Die, But You Will»

 

Artist: Mogwai

 

Album: «Hardcore Will Never Die, But You Will» (2011)

 

Plateselskap: Rock Action

 

3

 

Smartingene // «Hardcore Will Never Die, But You Will», sier Mogwai. Null hardcore på plata, men den aggressive shoegazepastisjen ”Rano Pano” og spente ”San Pedro” er to av toppene. Mogwai forførte publikum mot slutten av nitittallet og ble synonymt med postrock, du vet, de dvelende, oppbyggende og ofte lange låtene, og spennet mellom storm og stillhet var Mogwais force. På «Hardcore Will Never Die, But You Will»forsyner Mogwai seg av backkatalogen sin og tilfører nye elementer som orgelkraut riff (”Mexican Grand Prix”), vocoder vokal og annet småpukk. Et strøkent album har det blitt, med et forlokkende sound, men de smarte album- og -låttitlene (”You’re Lionel Richie”, ”How To Be A Werewolf” etc.) og selve konsepter er nær sagt vel så bra som musikken. Musikken på «Hardcore…» spenner fra det engasjerende til det bedagelige, nå og da for bedagelig, dermed kan uttrykket fortone seg som ensformig. Men, Mogwai fascinerer fortsatt, men at de har mer inne enn det de viser fram her, er jeg ikke i tvil om. Det er tross alt bare 3 år siden de slapp fine «The Hawk Is Howling». / Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Du kan låne Mogwai-albumene  «The Hawk Is Howling» (2008), «Hardcore Will Never Die, But You Will» (2011) og «Les Revenants» (20013) på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Du kan også låne  Mogwai sine nittitallsklassikere, som «Young Team», på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Mogwai – «Hardcore Will Never Die, But You Will»”

  1. Andeeh sier:

    Tackar för tipset, var ingen fan av Mogwai när det begav sig men möjligtvis att man ser en viss mognad!

    Vänliga hälsningar
    Andeeh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter