Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 27. mars 2013

Konsert med Hegg/Minothi/Lovett tirsdag 2. april på Musikkavdelingen

Deichmans musikkblogg tar påskeferie. Vi er tilbake tirsdag 2. april. Samme dag er det konsert med den norsk-engelske trioen Hegg/Minothi/Lovett på Musikkavdelingen. Velkommen!

Den norsk-engelske trioen Hegg/Minothi/Lovett, Minothi Kristiansen (gitar), Øyvind Hegg-Lunde (trommer) og engelske Matthew Lovett (kontrabass), utforsker instrumentenes klanglige muligheter innenfor og utenfor det vanlige. Samtidsmusikk, en kommentar til samtiden gjennom en drøy halvtimes fremkalling av det musikerne måtte ha på hjertet. Improvisert, meisles fortellinger ut med et mangfold av referanser. Fortellinger om levd liv og om appetitt for det ukjente.

– Vi spiller improvisert musikk, og forholder oss i stor grad til rommet vi befinner oss i. Derfor givende for oss å spille i utstillinger vi synes er spesielt gripende og fungerer som en tydelig kontekst, forteller Morten Minothi Kristiansen.

Matthew Lovett har studert under bl.a. Keith Tippet, og hans tilnærming til musikk reflekterer spontan-komposisjon bevegelsen med pionerene Evan Parker, John Stevens og Tippet selv i spissen. Klassisk samtidsmusikk og elektronisk musikk er også stikkord for Matthews musikalske arbeidsfelt. Morten og Øyvind har også akademisk bakgrunn fra Grieg Akademiet og South African College of Music. De har sammen i en årrekke forsket på musikalske grunnprinsipper og produserer nye bilder av lyd som er beskrevet som både lekkert gjennomarbeidet kaos og minimalistisk.

Her er lytteeksempel på musikken til Hegg/Minothi/Lovett «The Great Disaster på My Space».

Hegg/Minothi/Lovett:
Morten Minothi Kristiansen – gitar
Øyvind Hegg-Lunde – trommer
Matthew Lovett – bass

Konsert med den norsk-engelsk trioenHegg/Minothi/Lovett tirsdag 2. april på Musikkavdelingen.

Velkommen!

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter