Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 10. april 2013

Årets Gramo Underwood-artister er klare

Gramo Underwood-deltagerne representert ved Kjetil Myhre og Hanne Olsen Solem fra Dråpe, Ine Hoem og Matilda, sammen med utvalgte jurymedlemmer
Håvard Takle Ohr og Øyvind Blomstrøm fra El Cuero, Jørgen Roll (Norwegian Wood) og Morten Møller (Gramo).

Foto: Anders Grønneberg, Dagbladet

En jury bestående av El Cuero, som skal spille på Norwegian Woods hovedscene i år, og representanter fra Gramo og Norwegian Wood har valgt ut følgende artister for Gramo Underwood-scenen 2013.

Om artistene på Gramo Underwood 2012:

THE BONBONS

Vinnerne av Bandwagon 2012. Tromsø-trioen spiller det de selv kaller «skitten country», med flotte vokalharmonier og elegante arrangementer. Dette leverer de med glimt i øyet, herlig utstråling, sjelden stemmeprakt og instrumenter som fele, trekkspill, mandolin og piano. Supertalentfulle The Bonbons gjorde sin livedebut så sent som i juni 2012.
http://www.facebook.com/kjempebon

DRÅPE

Oslobandet Dråpe ble dannet i 2010. Dråpe lager gnistrende drømmepop, sofistikert pakket inn i fargerike støypopmelodier. Perfekt for sene sommerkvelder, selv om det under den vakre overflaten alltid ligger en mystisk uro. Det er vel akkurat dét som skaper den herlige magien. Dråpe slipper sitt debutalbum, «Canicular Days», 19. april.
http://www.facebook.com/draapemusic

INE HOEM

Ine Hoem har i løpet av usedvanlig kort tid skapt seg et navn som en av de mest spennende unge norske stemmene. Med nye og spennende innfallsvinkler tar hun sine fengende og melodiøse popmelodier ut på uventede veier. Debutsingelen «Get It Off», som ble sluppet i januar, ble umiddelbart spillelistet av NRK P3. Hun slipper sin nye singel, «All Are Sailing», 6. mai.
http://www.facebook.com/pages/Ine-Hoem/223242307731606

MATILDA

18 år gamle Matilda vakte stor oppsikt med singelen «When Something Ends» sommeren 2012. Både NRK P1 og P3 spillelistet singelen. 19. oktober kom debutalbumet «A Heart», som også ble meget godt mottatt. Her har hun med seg gjester som Jonas Alaska, Thom Hell og Martin Horntvedt. Matildas nye singel, «Unfixable» er ute nå, også den en radiohit.
http://www.facebook.com/matildagressberg

MAYFLOWER MADAME

Dette er en skarpskodd kvartett fra Oslo som spiller mørk og saftig postpunk med innslag av shoegaze og psykedelia. Lydbildet er suggererende, atmosfærisk og støyete, men fortsatt med en solid melodisk forankring. Mayflower Madame har blant annet blitt kåret til Ukas Urørt på P3, og slipper sin debut-EP ”Into the Haze” på forsommeren.
http://www.facebook.com/pages/Mayflower-Madame/184105010395

OLE ANDERS

Ole Anders (Amundsen) er en 24 år gammel singer/songwriter fra Halden. Han har holdt på med musikk i 11 år, både i bandsammenheng og som soloartist. I løpet av disse 11 årene har han skrevet og spilt inn egen musikk i sitt lille hjemmestudio. Han vant Østfold-finalen i Bandwagon 2012, og mottok svært gode anmeldelser under finalen i Namsos.
http://www.nrk.no/urort/artist/oleanders4/default.aspx

SHARING! OUT LOUD

Et hardtarbeidende Halden-band som har spilt nærmere 60 konserter i 2011, og delt scene med bl.a. Oslo Ess og Marit Larsen. Musikalsk kombinerer bandet store riff, stemningsmettede melodier og rytmisk godfot, – hørte vi ordet «stadion»? Sharing! Out Loud debuterte i januar i år med albumet «Nightlight».
http://www.facebook.com/sharingoutloud

STEREOPOL

Stereopol spiller melodiøs rock som hopper uten store bekymringer for sjangere. Her er det svevende melodier og den kontante avleveringen som teller. Bandet har vært Ukas Urørt på NRK P3 og slapp albumet «Timbres & Phrases» i november 2012. Det er et kjølig, lekent og smart popalbum som man sjelden hører her til lands. Stereopol er fra Oslo.
http://www.facebook.com/stereopolband

Kilde : Norwegian Wood

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 31 andre abonnenter