Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 12. april 2013

The most revolutionary thing one can do is to fall in love

TheMild31-500x310
Skrøbeligt skramlende og rørende ærlighed fra den milde revolutionære trubadur.

The Mild er navnet på det én mand store orkester, der netop har udsendt albummet Love Songs From Flat Wedding med ni smukke Cph D.I.Y. underground love songs.

TheMild2 Fra Christiania til Berlin Sangene er skrevet på Vadestedet på Christiania, indspillet i Berlin og mastered af The Greenkeeper. Lydbilledet på albummet er hovedsageligt bygget op omkring sart og melodiøs guitar omsluttet af en masse forskellige organiske samples af alt fra bylarm, en spindende kat og fuglekvidren til raslende metallisk klingren, som skaber rammerne om sangenes fortællinger.

For eksempel på nummeret Flat Wedding, hvor The Mild synger “I hear the sound of me and in the background I hear the sea“, mens metaliske lyde på en fortryllende måde forvandles til lyden af brusende bølger.

En modig ærlighed

Hans stemme er stærk og tonelejet ofte højt. Melodierne er udsøgt smukke, og sammen med den enkle musik, bliver det hele så bund ærligt og skrøbeligt, at det rammer langt ind i sjælens skjulte og sårbare rum. Alligevel er der en slags lys og gennemgående følelse på pladen, som tekstmæssigt rummer mange perler.

cause i feel uncool and so not hot im going crazy
im in a pool of my own blood so come and take me
and watch me drool sinking mud cause maybe
im just a fool and not a stud just tell me
im on my own

Drum machine og kalimba

Jo længere man kommer i albummet, jo mere åbnes der op for den enlige poets hjertesorger og oplevelser med flerstemmige korharmonier og en udvidet instrumentbesætning. Det afsluttende nummer “I Breathe In“, som er indspillet i FLOATING YURT STUDIO – Vadestedet Christiania, er et godt eksempel dette. Michael Rexen fra A Key is A Key blander bløde kalimbatoner med tørre digitale beats, mens en klarinet svæver rundt mellem The Milds kærlige drømme badet i måneskin og ensomhed.

shes got the nose of an arab and the lips of an african
shes got the eyes of a woman and the smile of a child

shes got the smell of cumin and the black hair of a goddess
shes tastes of olive-oil and salty waters

while im alone
while im alone

Hent det helt ferske album gratis på Soundcloud!

 

Artiklen er fra Beatart.dk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter