Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 15. april 2013

Plateanmeldelse: Do Make Say Think – «Other Truths»

Do Make Say Think


Album: «Other Truths» (2009)


Plateselskap: Constellation


4

Det finnes egentlig relativt få band innen postrocksjangeren som klarer å lage interessante plater over tid, og som regel er det «the usual suspects» som pekes ut når namedropping må til. Band som Mogwai, Sigur Rós, Godspeed You !Black Emperor, Explosions in the Sky og Tortoise er alle gjengangere i den sammenhengen. Do Make Say Think er derimot et band med et litt mer beskjedent omdømme, til tross for at de er blant de eldste i klassen.

Do Make Say Think er blant bandene som klarer å bryte ut av både sine egne grenser og postrockformelen. I likhet med en del av Tortoise sine utgivelser heller Do Make Say Think mot det jazzinfluerte hjørnet av sjangeren, men de er mer løsslupne og tidvis bråkete av seg.

«Other Truths» er nok et nærmest upåklagelig album fra Do Make Say Think, det er lite her som føles anstrengt. Det gjør «Other Truths» til en plate som er lett å like, men som samtidig mangler det helt store engasjementet i lengden. Schizofren postrock er ikke nødvendigvis det dummeste utgangspunktet, men her blir det litt for mange løse tråder til at de klarer å nå helt i mål.

 

Tekst: Rune Aas

 

I fjor var Do Make Say Think tilbake med sin første plate på 8 år, «Stubborn Persistent Illusions», og omdømmet ble betraktelig bedre, de mottok meget gode kritikkerog ble av flere omtalt som et postrockens mest interessante navn.

Vi anbefaler «Stubborn Persistent Illusions», «Other Truths» (som vi har anmeldt) og alle de andre platene Do Make Say Think har gitt ut.

 

Tekst: Victor Josefsen

 

Saken er oppdatert 13. september 2018

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter