Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 15. april 2013

Inspirert av den latin-amerikanske forfatteren Jorge Louis Borges

I tråd med filosofien til den latinamerikanske forfatteren Jorge Louis Borges har Bendik Baksaas bygd opp sitt debutalbum av 25 korte spor, som alle viser frem en idé, en beat. Se på det som en diktsamling, eller som et radioprogram med en utålmodig og nysgjerrig DJ.

Tekst: Victor josefsen / Foto: Pressebilde

Den latinamerikanske forfatteren Jorge Louis Borges brukte livet sitt på å skrive bøker bestående av korte tekster, dikt og fiksjoner.

«Hvorfor skrive ut en roman på 500 sider, når du kan forklare konseptet til en venn på 5 minutter?»

«1991» er en musikalsk skildring av å vokse opp på 90- og 00-tallet. Med referanser til både amerikansk hiphop som J Dilla, Madlib og Souls Of Mischief, og norsk elektronisk musikk som Røyksopp og Lindstrøm, er dette en eklektisk fullengder pakket inn i en helhetlig og gjennomkomponert form, melder Aspén.

 

Bendik Baksaas

 

Bendik Baksaas presenterer også en rekke spennende gjestemusikere. Som et resultat av en reise til Gambia, Vest Afrika, ble to låter til i samarbeid med Lil Bin, 22 år gammel kvinnelig vokalist, som rapper på stammespråket Wollof. Videre er Mathias Stubø aka Proviant Audio (BBE records) med som låtskriver og produsent på flere av låtene. Jazzmusikerne Aleksander Sjølie (gitar) og Kristoffer Eikrem (trompet), kjent fra Mopti (vinnere av Rikskonsertenes Jazzintro 2012), bidrar som instrumentalister på plata. Og sist men ikke minst så er det den kvinnelige bergensrapperen Miss Tati som står for det overbevisende vokalsporet på singlen «Twice».

 

 

Label: Aspén / Diskorama
Utgivelsesdato: 19. april 2013

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Én kommentar til “Inspirert av den latin-amerikanske forfatteren Jorge Louis Borges”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 30 andre abonnenter