Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 26. april 2013

Konsertanmeldelse: Larkin Poe + Thom Hell på John Dee

"We're gonna play some music" ble det sagt innledningvis. Et løfte som ble holdt med god margin.
Tekst: Frank Michaelsen / Foto: Stian Schløsser Møller

01_larkin_poe_jd_240413

Ekteskapet Larkin Poe og Thom Hell er fint å lytte til men også morsomt å se på. Hans keitete og sjenerte fremtoning står i fascinerende kontrast til disse sterke, unge jentenes «nashvillske» selvtillit. (Jeg ser bort fra at de er fra Georgia akkurat her). Så hvordan har disse menneskene funnet hverandre? Jo. Jentene oppdaget Hells «God If I Saw Her Now»-album, falt pladask og bestemte seg for å lete opp fyren.

_front_larkin_poe_jd_240413

Thom Hell er et fantastisk suplement til Larkin Poes musikk. Og Larkin Poe er et perfekt suplement til Thom Hells musikk. Noe årets samarbeidsplate «Sound of the Ocean Sound» bekrefter. Et «mine, dine, våre barn»-album som fenger sterkt fra første lytt. Å skape et slikt vellykket flettverk krever flinke folk, ingen tvil.

En av låtene trekløveret har skrevet sammen; ble til i hotell-lobbyen under forrige norgesbesøk. Den tidlige iPhone-demoen inkluderte en hissig støvsuger i bakgrunnen som nær overdøvet de trestemte harmoniene. En morsom anekdote fra scenen det her da.

Slik en gammel folkehøyskolegjeng blir gira av å møte hverandre igjen – ivrer Hell/Poe seg gjennom samtlige countrypop-perler. Sanger som «I Belong to Love», «Shoulder to Shoulder», «Leave» og «P.S I Love You» er nemlig spilt inn nærmere halvannet år før forrige måneds utgivelse. Hell og jentene later til å huske tiden som spesiell.

Vi får en liten pause før bandet Larkin Poe tar over. Det vil si, samme besetning som tidligere, minus Thom Hell. Tross ung alder, oser bandet av erfaring. De to søstrenes samspill er «right up there» med den beste musikalske søskenkommunikasjonen vi kjenner fra pophistorien.

Personligheter som utfyller hverandre har de også. Rebecca som den utadvende, virtuose fristerinnen. Raske løp på mandolinen, flytende plukk på kassegitaren og skarpe riff på el-gitaren. Storesøster Megan, er den 014_larkin_poe_jd_240413 konsentrerte, lett krumbøyde dobro-spilleren med sann storyteller-evne på instrumentet, samt koringer – så presise at du kan stille klokka etter dem.

Hvis denne gjengen spiller igjen er det verdt å få med seg.

– Les også om forrige måneds møte med Rebecca og Megan Lovell

 

 

Scroll ned for å se mer av Stian Schløsser Møllers fotografi!

02_larkin_poe_jd_240413

016_larkin_poe_jd_240413

010_larkin_poe_jd_240413

08_larkin_poe_jd_240413

07_larkin_poe_jd_240413

05_larkin_poe_jd_240413

03_larkin_poe_jd_240413

017_larkin_poe_jd_240413

Én kommentar til “Konsertanmeldelse: Larkin Poe + Thom Hell på John Dee”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter