Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 30. april 2013

Fredrik Hossmann inviterer til konsert og utstilling

Lørdag 4. mai blir det konsert med ELEKTRONIK MEDITATION og FREDRIK HOSSMANN på Deichman.

Hossmann.JPG (300x200)Elekttik Meditaion.JPG (300x200)

 

 

 

 

 

 

 

ELEKTRONIK MEDITATION består av Jannis Anastasakis og Deniz Angelaki fra Hellas. Jannis Anastasakis regnes for å være i en egen liga som gitarist i Hellas. Hans unike, dyptgående tilnærmingsmåte til gitaren som en ambient lydgenerator, og den utvidede bruken av effekter og analoge synther, resulterer i en meget personlig lyd og spillestil, som skiller ham fra andre musikere i hans hjemland. Han er også medlem av Haig Yasdjian band, og han er også den som bygger og designer JAM effektpedaler, som brukes av mange ledene gitarister i verden, bl.a. norske Eivind Aarset.

Deniz Angelaki bruker farger som uttrykksmåte, sammen med et kamera som dokumenterer hvert øyeblikk og forstørrer alle detaljer som foregår på lerretet. Sammen med en spesiell projekterings teknikk, gir det oppmerksomhet til et mikrounivers og skaper en unik stemning, som er en visuell forlengelse til Jannis Anastasakis sin musikk.

Fredrik Hossmann (N) er en improvisatør/utøver/poet som bruker stemme og ord som sine viktigste verktøy. Konserten er i anledning åpningen av utstillingen: Tilbake til stillheten, som Fredrik Hossmann har satt sammen. Og slik en maler bruker et lerret til å spille sin musikk på, bruker Fredrik Hossmann stillheten til å la bildene vokse frem på, enten de er med ord eller med stemme.

Mer info: www.elektronikmeditation.com
Mer info: https://soundcloud.com/fredrik-hossmann

 

hossmann1.JPG (200x135)

hossmann2.JPG (200x141)

 

 

TILBAKE TIL STILLHETEN

 

 

Utstillingen ”Tilbake til stillheten” er en samling invitasjoner, oppskrifter, strategier, metoder, taktikker, aforismer, metaforer, utsagn, tanker, refleksjoner og tegninger satt sammen for å finne nye utgangspunkter for hva stillhet er og kan være. Stillhet du ikke har hørt før er ny stillhet, men også stillhet du hører på en ny måte er ny stillhet. Ved å ha andre tanker i bevisstheten, eller andre fysiske posisjoner vil opplevelsen av stillheten endre seg. Det er ikke stillheten som endrer seg, men du som endrer ditt forhold til den. Du kan også erstatte stillhet med et dikt, en stemme, musikk, din kjæreste, dine barn, dine foreldre, dine venner eller andre som betyr noe for deg. ”

”Lytt til stillheten som om du er stillhetens speilbilde”

”Lytt til stillheten som om du er en jeger og det du jager gjemmer seg i den”

”Lytt til stillheten i stillheten”

”Lytt til stillheten mens du kler av deg og når du er naken fortsetter du å kle av deg”

”Lytt til stillheten før den forsvinner”

Sted: Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Tid: Lørdag 4. mai kl. 13.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter