Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 3. mai 2013

Plateanmeldelse: Wire – «Change Becomes Us»

 

Artist: Wire

 

Album: «Change Becomes Us» (2013)

 

Plateselskap:

 

5

 

Punk, post-punk, artrock, new wave, eksperimentell rock, ja Wire driver med alt dette, og nå er det på an igjen med årets Change Becomes Us.

Wire har hatt mange lange pauser, og en del utskiftninger siden de startet opp, men Collin Newman og Graham Lewis har vært med fra begynnelsen av i 1976. Wires trekløver Pink Flag, Chairs Missing og 154, som kom ut siste halvdel av 70-tallet, er for lengst gått inn i historien som suverene klassikere, og er et must for alle som liker post-punk/new wave.

Change Becomes Us er strengt tatt ikke en ny plate, det er i all hovedsak gamle sanger skrevet om igjen,  noe av låtmaterialet er faktisk fra liveplata Document and Eyewitness fra 1981. Men selv om mye har skjedd siden den gang, og nye folk har kommet til, ville dette vært en perfekt oppfølger etter overnevnte trio. Wire har ikke mistet mye av energien på de 30 årene som har gått, de rocker fremdeles godt, og de er fremdeles lekne og oppfinnsomme nok. De klarer til og med det kunststykket å lage vakker musikk. Noen ganger skal det en god gammel punker til for å lage knall musikk, og 60 år gamle Collin Newman er definitivt en av dem.

 

 

Én kommentar til “Plateanmeldelse: Wire – «Change Becomes Us»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter