Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 6. mai 2013

Intervju: Bass & trommebandet Captain Kill

Bass & trommebandet Captain Kill slapp en låt som heter "Dance Mtrfkr!" her om dagen, og har fått veldig mye bra tilbakemelding på den, sjekk intervju!
Tekst: Victor Josefsen

Fortell litt om dere selv for de som ikke vet hvem dere er:

Captain Kill er to guttemenn som heter Daniel Odda og Bjørn-Arne Karlsen fra Hønefoss som startet med musikk fordi det ikke er så mye annet å gjøre i denne byen. Vi spiller hard rock, men prøver å holde oss så åpne og grenseløse som mulig når vi lager musikk. Litt ironisk i og med at vi har satt en grense på at vi bare er trommer å bass, men det er gøy å se hvor mye man kan lage med bare to instrumenter, og fortsatt holde det interessant.

– Jeg stor fan av lange space-bøker med syltynne plot, og Bjørn Arne er mer Blood Meridian (Jugde Holden for pres!) og livsfilosofibøker.

Hvorfor navnet Captain Kill?

– Vi valgte navnet Captain Kill etter en heftig actionfilm periode på ungdomskolen. Etter at John Rambo hang han russeren i treern, så dreiv vi å diskuterte hva den ultimate soldaten hadde hett, vi kom frem til at han var en hybrid mellom Rambo og MacGyver med Hawkeye (M*A*S*H) sin humor, karismaen til Sam Malone, hørte bare på Mayhem, men i sine stille stunder kunne han ty til Crosby, Stills & Nash og Coltrane. Så da ble det Captain Kill, og det passet jo uttrykket våres ganske bra.

Uttrykket, ja, uttrykket deres minner meg en smule om den forrykende norske bass & trommeduoen Russian Amcar Club, som i 1987 ga ut to tolvtommere/12″ EP’er/mini-LP’er.

– Jøss! Det bandet har jeg aldri hørt om før. Kul låt, takk!

 

 

Hvem er så Captain Kill inspirert av?

– Når det gjelder inspirasjon så startet det vel noe i denne duren: Misfits>AC/DC> Sabbath>Pantera>Slayer (RIP JH)>Alice in Chains>Pearl Jam>Soundgarden, så ble det vist Queens of the Stone Age som bare endret hele måten vi lagde å hørte musikk på. Så blei vi bitt av hele desertrock basillen og startet med Kyuss, Fatso Jetson, Yawning Man osv., etter heftig QOTSAnerding, så blir vi introdusert til Motorpsycho (sjekk: Motorpsycho på Rockefeller – De har alltid vært bra!), som er helt sinnsykt. Og det har til nå fungert som ett gateway drug inn i jazz, prog og pop.

– Neste nå er å mase om å få spille konserter hvorsomhelst, lure til oss penger til å spille inn mer musikk, spamme musikken overalt, lage musikk. Repeat. «It’s not a circle, it’s a carousel!» – Ray Hansted.

Fortell om deres egen låt «Dance Mtrfkr!»:

«Dance Mtrfkr!» er en lettfordøyelig danserocker som passer best til ett skikkelig bra «Black Flag (Sjekk El Clásico Black Flag låter) knuseleilighetparty» med hjemmebrent å kaffe.

 

 

Over til noe helt, helt annet. Blir dere noen gang inspirert av litteratur i musikken?

– Jeg vil ikke si vi bruker det aktivt i musikken på et bevisst nivå så mye, men jeg stor fan av lange space-bøker med syltynne plot, og Bjørn Arne er mer Blood Meridian (Jugde Holden for pres!) og livsfilosofibøker. “I will not be afraid because I understand … And understanding is happiness.”
Arthur C. Clarke, Rama Revealed

Hvordan begynte dere spille sammen?

– Da vi fant ut at musikk er jo skikkelig moro, startet vi i «ordentlig» rockeband med 2 gitarister, men da vi fant ut at bassister og trommiser aldri får oppmerksomhet blant det fagre kjønn, ikke får synge og heller ikke får stå i dress på platecover med «hva er meninga med livet a?»-posen, da stjal vi en fuzzpedal og lagde bråkerock med bare trommer og bass.

– «Dance Mtrfkr!» er en lettfordøyelig danserocker som passer best til ett skikkelig bra «Black Flag knuseleilighetparty» med hjemmebrent å kaffe.

Andre norske utøvere dere mener vi bør få nyss om?

Anders Dahlberg, Fukuyama, Purple Hill Witch og Spectral Haze!

Hva er neste skritt for Captain Kill?

– Neste nå er å mase om å få spille konserter hvorsomhelst, lure til oss penger til å spille inn mer musikk, spamme musikken overalt, lage musikk. Repeat. «It’s not a circle, it’s a carousel!» – Ray Hansted.

Noe mer dere vil si til våre lesere?

– Takk for at dere leste helt ned hit, vi har flere låter enn «Dance Mtrfkr!» ute på nettet forresten. Også vil jeg gjerne safe’n med en typisk restaurant kommentar. «For ris eller ros og generelle spørsmål kontakt oss på nettsidene våres», i dette tilfellet blir det facebooken våres eller twitter.

– Thank God for the Queens of the Stone Age!» hadebra. hilsen Daniel

Én kommentar til “Intervju: Bass & trommebandet Captain Kill”

  1. Nice! sier:

    Stor fan av captain kill! spam me anyday;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter