Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 10. mai 2013

Otis Blue/Otis Redding Sings Soul

For ca. 5 år siden fikk jeg etter lang tids dvale og fornektelse øynene opp for jazzmusikk, og nå lurer jeg jammen på om jeg har åpnet opp litt for soul også. Eller det vil si, jeg har ikke åpnet alle slusene ennå, men jeg har hørt litt på Otis Redding i det siste, og har mer eller mindre falt pladask for albumet Otis Blue/Otis Redding Sings Soul.

Det var en kollega som spilte den for meg, og jeg merket bare at jeg ganske umiddelbart ble litt salig i kroppen, eller jeg ble på en måte både glad og varm i kroppen, er kanskje riktigere å si. Det var noe med sammensetningen av Booker T. & The MGs blåserekke og Otis stemme som tok fatt i meg. Han kunne både fleske til og vær ganske rå, som på Respect, men og smygende delikat som på I’ve Been Loving You Too Long. …det var en en ren nytelse å høre på!

Otis Redding omkom i en flyulykke og ble bare 26 år, men han rakk å lage en del andre gode plater også, The Soul Album og Complete & Unbelievable: The Otis Redding Dictionary of Soul, for å nevne to andre favoritter. Men siden det er fredag anbefaler jeg deg å se kjæresten din dypt inn i øyene og sette på I’ve Been Loving You Too Long. Det blir garantert en bra start på helgen.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter