Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 12. mai 2013

Plateanmeldelse: Vallenfyre – «A Fragile King»

 

VALLENFYRE

A FRAGILE KING (2011)

CENTURY MEDIA / INDIE DISTRIBUTION

DEATHMETALL // Fuck it, dette var bra. Denne musikken er gjort i døden, og var en innestengt sjanger allerede i utgangspunktet. Men med sånne låter river Vallenfyre lokket av kista rett og slett. Det er typisk og tradisjonelt så klart. Men bandet mer enn kompenserer med kraft, tyngde og tordnende riff og låter. Vallenfyre spinner spindelvev av piggtråd. Låtene er enkle, soundet rasende. Jernharde riff ruller på panserbelter gjennom låtene. Soundet er ensidig, men massivt, groovet er snerrende. Stål, jern og dynamitt. Bensin, brann og flammer. Gitarer som gir elektrosjokkterapi. Riffene som faller som bloddråper gjennom låtene. Bittelitt koagulerte er de dog. Enkelte partier blir rimelig masete. Noen ganger er det til og med som et likklede revner og stanken av Florida og 90 tall siver igjennom (grøss). Men bortsett fra det er denne skiva et blodrødt banner for ”The Metal of Death”.  Attpåtil har bandet vært smarte nok til å avslutte etter tre kvarter også. Yes, andre band kan virkelig lære av denne skiva. / THOMAS F

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Musikkavdelingen vil bestille Vallenfyre sitt album «A Fragile King», så følg med på nyheter fremover.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter