Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 18. mai 2013

Plateanmeldelse: Nernes/ Skagen – «Confession»

Årabrot har også gitt to album under navnet Nernes/Skagen. Her følger anmeldelse av deres intense andre album «Confessions».
Tekst: Thomas F

 

Nernes/Skagen

 

«Confession» (2011)

 

Fysisk Format / Diger

 

4

 

 

Svartmalt noise / darkwave fra dette norske bandet, deres andre album. Den slippes kun på vinyl. Og kassett. Originalt. En nær mekanisk gitar gjennomborer et skyggespill av elektroniske toner med fascinerende effekt. «Confession» er musikk for et utbrent univers – knuste galakser, utbrente stjerner. Isende uendelighet. I evighet. Musikken går i nær slow motion og virker enkelt strukturert, men de nummende repetisjonene skaper en drømmeaktig og hypnotisk atmosfære. Denne duoen har komponert bedøvende musikk der lyttere zummes i søvn, for så å våkne til musikalske mareritt. Dette kommer klarest frem på A-siden, titulert ”Jura”. Side 2, med den flotte låttittelen ”Vargsang”, blir kanskje for minimalistisk og stillestående, med unntak av sistesporet ”Epilog” som har et tungt og metallisk preg. Alt i alt er det en intens og drivende hendelsesløshet over dette albumet, mørkt og negativt til det ytterste. «Confession» kunne vært nasjonalsangen i et land der hver og mann og kvinne har stupt for pest. Bandet har muligens mer å gå på, men skiva tikker inn til en meget sterk firepoenger. / Thomas F

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen.

 

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

4 kommentarer til “Plateanmeldelse: Nernes/ Skagen – «Confession»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter