Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 22. mai 2013

UngLyd trykker til i Rådhusparken

Dizzyheads fra Asker og Bærum spilte på Unglyd 2012. Foto: Henni Krogh

Dizzyheads fra Asker og Bærum spilte på Unglyd 2012. Foto: Henni Krogh

24. august fylles for andre år på rad rådhusparken i Asker med lokale og nasjonale artister under ungdomsfestivalen UngLyd.

I sitt første leveår ble Rådhusparken i Asker for første gang i historien fylt med musikk ungdom i alle aldre. I august kommer den rusfrie festivalen tilbake til samme sted.

Signerer i fleng

– Vi gleder oss så mye at det nesten gjør vondt! Det var fryktelig morsomt å se ungdom i Asker og Bærum arrangere en festival publikum tok i mot med åpne armer i fjor. Og det blir ikke mindre gøy på UngLyd i år, lover festivalsjef Jon Aabakken.

Så langt har UngLyd signert Honningbarna (Musikkavdelingen fikk besøk av to stk. Honningbarn i mars), Sirius og Kid Astray (Kid Astray på by:Larm) til konserten i Asker sentrum 24. august.

 

Honningbarna på Musikkavdelingen. Foto: Frank Michaelsen

Honningbarna på Musikkavdelingen. Foto: Frank Michaelsen

 

Innlevelsen og sceneshowet Honningbarna serverer, går for å være ett av de råeste i landet (Spinnvillt med Honningbarna på by:Larm!).

Den norske rapperen Sirius, som vant Norske talenter i 2010, kommer til årets UngLyd med nye låter og en energisk og drivende sceneopptreden, meldes det.

 

Kid Astray på by:Larm 2013. Foto. Frank Michaelsen

Kid Astray på by:Larm 2013. Foto: Frank Michaelsen

 

Og Kid Astray, som var med også i fjor, har hatt et sterkt år siden sist.

Kid Astray var supportband på UngLyd i fjor, og i løpet av året som har gått har karrieren til det unge Asker- og Bærums-bandet skutt fart. Nå er de tilbake som en av årets headlinere, noe som virkelig er velfortjent, sier Aabakken.

Gratis for alle under ti år

Med god planlegging, hardt arbeid og sjenerøse bidrag fra støttespillere, klarte ungdommene i festivalstyret i 2012 å stable på bena en festival hvor du kan få se noen av landets hotteste artister og band til en brøkdel av prisen det ville kostet andre steder.

– Dette er en festival av ungdom for ungdom. Derfor er det viktig for oss at prisen er lav; dette vil vi at ungdommene skal ha råd til å kose seg med, sier festivalsjefen og legger til at arrangementet er gratis for alle under ti år.

I år tar ungdommene bak festivalen mål av seg til å toppe fjorårssuksessen og gi konsertpublikummet en bakoversveis det vil gå gjetord om.

I tillegg til å være arena for musikkopplevelser med etablerte artister av stort format, har UngLyd etablert seg som den gjeveste scenen for lokale band.

Gjennom band-battle og interne vurderinger i festivalstyret, får noen heldige band muligheten å dele scenen med årets headlinere.

Hvem det er som får sjansen i år, får man vite ved å følge med på arrangementets Facebook-side.

Flere artister blir annonsert

Forberedelsene er i full gang, og samtaler føres med en lang rekke potensielle artister. Men akkurat hvem det jobbes med å få med i programmet, vil festivalsjefen gjerne holde hemmelig en stund til.

– Nye artister kommer fortløpende til, men når det gjelder akkurat dette må jeg foreløpig få lov til å være litt hemmelighetsfull, sier Aabakken med et smil.

Før han gir følgende oppfordring:

– Følg oss på Facebook! Der legger vi ut rubbel og bit av informasjon, og selvsagt også navnet på alle artistene som blir med på festen i Rådhusparken 24. august.

 

Tidspunkt: Lørdag 24. august fra klokken 13.00 til 22.00.

Sted: Rådhusparken i Asker sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.