Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 3. juni 2013

Intervju: Her Royal Harness

Ferske Her Royal Harness har fått en del nysgjerrige fans, i britisk musikkpresse blant annet. Vi tok en prat Her Royal Harness’ bergenske vokalist/låtskriver Helene Jaeger.

Tekst: Victor Josefsen

Her Royal Harness (UK/NO), det nye pop-prosjektet fra Millions-medlemmer, slipper albumet «The Hunting Room» 24. juni 2013, mikset av Justin Gerrish (Vampire Weekend++). Og i dag er det premiere på låten «Unseen». Sjekk under.

Helene Jaeger forteller om hvorfor de har sluttet med Millions:

– Folk forandrer seg, man vokser fra gamle ideer og innflytelser. Låtene vi endte opp med etter å ha trukket oss tilbake for å skrive denne platen, harmonerte ikke med det vi hadde drevet med før. Det handler jo om kommunikasjon, og det å forandre seg og føle at man er fremmed for noe man har drevet med tidligere, er etter vår oppfatning et positivt tegn.

– Amazing Radio spiller musikk fra indie-artister. Jeg tror det er slik at programlederne/DJ-ene velger ut de låtene de liker, og så spiller de dem på programmet sitt. Det var fint å se at en fyr vi respekterer (Cocteau Twins-medlem/Bella Union-boss Simon Raymondes, red. anm.) faktisk likte låten vår.

Hva skiller så det nye prosjektet Her Royal Harness fra Millions?

– Vi har gått mer i dybden, kan du kanskje si. Ellers har det betydd mye for oss å prøve å lage en plate som ikke bare er en samling låter, men at albumet uttrykker noe som helhet. Og vi har vært bevisste på å ikke klistre oss opptil tidligere artisters uttrykk, men prøvd å lage noe eget i stedet. Det er noe bakvendt over å repetere et uttrykk fra tre-fire tiår tilbake, nå som vi tross alt har vokst opp i en verden hvor de fleste har hørt både pop, hip-hop, R&B, metal, reggae, elektronisk musikk og alt mulig annet, mer eller mindre siden fødselen av.

Hva med navnet da, hvorfor Her Royal Harness?

– Jeg kom over navnet – det var muligens slags hjernebølgedefekt fra min side, at jeg så ordet ”Harness” et sted og koblet uttrykket sammen – så det går vel an å si at navnet fant oss. Det uttrykker musikken og tematikken vår. Det er noe hip-hop, noe punkaktig ved det, og vi likte symbolikken; kontrasten mellom det høye og det lave, det ekspansive mot det restriktive.

Ekspansive, ja, Amazing Radio har spilt låten i UK, på Cocteau Twins-medlem/Bella Union-boss Simon Raymondes program, hvordan fikk han nyss om låta?

– Amazing Radio er en internasjonal radiostasjon basert i Storbritannia, som lar artister laste opp musikken sin på nett for å bli vurdert og muligens spilt. De spiller musikk fra indie-artister. Jeg tror det er slik at programlederne/DJ-ene velger ut de låtene de liker, og så spiller de dem på programmet sitt. Det var fint å se at en fyr vi respekterer faktisk likte låten vår.

– Jeg var på et skikkelig lavmål da jeg skrev den låten. Jeg hadde nettopp mistet jobben min. Det gikk gradvis opp for meg at det var det beste som kunne ha skjedd fordi det ga meg sjansen til å skrive låter igjen, men akkurat der og da var det et slit. Jeg innså at jeg hadde tatt feil når det gjaldt mye i livet mitt.

Ja, kult det, du har en del kontakter i utlandet?

– Vi gir ut denne platen gjennom vår egen label, Manufacture, og tok kontakt med Rough Trade i Storbritannia i vår, og de ønsket å legge albumet ut for salg der. Det betyr mye for oss, og det har helt sikkert hjulpet en god del. Vi har stor respekt for DIY-filosofien deres, vi synes det er en god måte å drive med musikk på.

Spennende, hva skjer videre med Her Royal Harness?

– Vi gir ut debutalbumet vårt, ”The Hunting Room”, 24. juni. Gleder oss til å begynne å spille platen live!

Helene Jaeger forteller om «Blood + Fire», første spor ut fra platen:

– Jeg var på et skikkelig lavmål da jeg skrev den låten. Jeg hadde nettopp mistet jobben min. Det gikk gradvis opp for meg at det var det beste som kunne ha skjedd fordi det ga meg sjansen til å skrive låter igjen, men akkurat der og da var det et slit. Jeg innså at jeg hadde tatt feil når det gjaldt mye i livet mitt.

 

Her Royal Harness sin singel «Unseen» er ute i dag:

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Intervju: Her Royal Harness”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter