Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 6. juni 2013

Notodden Blues Festival snikåpner med stavkirkeblues

vantheman Bruk

Mandag 29. juli spiller Royal Southern Brotherhood en akustisk konsert i Heddal stavkirke. Dermed snikåpner Notodden Blues Festival noen dager før den offisielle festivalåpningen 1. august. Fredag 2. august spiller Van Morrisson sin eneste Skandinavia-konsert.

Foto: Pressebilde

Royal Southern Brotherhood har spilt på festivalen før og i år ønsket de å være hos oss i en hel uke. Da jeg spurte dem om de kunne tenke seg å spille en akustisk konsert i Heddal stavkirke takket de ja med en gang, forteller festivalsjef Jostein Forsberg. – Det er et krav fra Riksantikvaren at det skal være en akustisk konsert. Vi får ikke lov å dra inn elektriske kabler og det er heller ikke plass til forsterkere i det lille kirkerommet, fortsetter Forsberg.

Heddal stavkirke er Norges største stavkirke og dette er første gang kirken og bluesfestivalen samarbeider på denne måten.

LO-lederen åpner festivalen

Den offisielle festivalåpningen er ikke før torsdag 1. august og det er LO-leder Gerd Kristiansen som åpner Notodden Blues Festival. På festivalens første dag deles Bluesprisen ut, og det blir konserter med blant annet Charlie Musselwhite og Bigbang.

 

vanmorrison.jpeg Brukk 2

 

– Vi har et knallsterkt program med John Mayall, Tedeschi Trucks Band, Eric Burdon og Royal Southern Brotherhood, for å nevne noen. Og så spiller selveste Van Morrison sin eneste Skandinavia-konsert her på Notodden. Vi har jobbet lenge med å få ham hit og er kjempestolte av at han spiller eksklusivt her hos oss, forteller Forsberg.

De tøffeste damene spiller på Notodden Bluesfestival

I alt spiller 45 internasjonale og lokale artister på Notodden Blues Festival og programmet har en sterk kvinneprofil.

– De tøffeste damene spiller på Notodden Bluesfestival! Hos oss spiller kvinner på alle scener og på alle dager. Det blir blant annet konserter med publikumsfavorittene Beth Hart, Dana Fuchs, Ida Jenshus og Monica Heldal, forteller Jostein Forsberg.

Lars Saabye Christensen avslutter festivalen

Søndag 4. august runder Notodden Bluesfestival av med gratiskonsert med Valkyrien Allstars og Norsk Utflukt.

– I tillegg til å spille konsert lanserer Norsk Utflukt sitt 4. album «Long distance call». Det er ingen ringere enn Bugge Wesseltoft som har produsert albumet og vi gleder oss til at Lars Saabye Christensen, Kåre Virud, Tore Wildhauer og Baard Slagsvold avslutter årets Notodden Bluesfestival.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter