Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Roberto Joly Intervjuer 7. juni 2013

Konsert med Lucky Novak på Musikkavdelingen / Intervju

Som tidligere annonsert her på bloggen blir det konsert med jazzgruppa Lucky Novak på «kammerset» på musikkavdelingen lørdag 8. juni kl. 13.00. I den forbindelse stilte vi saksofonisten i bandet, Tim, noen spørsmål:

Hvem er dere og hvilken bakgrunn har dere?

– Vi er fire unge menn i vår beste alder. Ingen av oss har passert 50 ennå! Jeg og bassist Ture er komponistene i bandet. Vi har spilt sammen før i en jazzkvintett som het Sounds of the Unexpected. Vi ga ut to plater før det ble slutt. Vi ble spilt på radio, fikk gode anmeldelser og solgte nesten 100 plater! Vi måtte avslutte bandet før det ble for populært. Det er vi to som har dannet Lucky Novak. Sten er pianisten vår. Han spiller veldig bra stride-piano à la Fats Waller og noen ganger har han på seg en hatt. Vår trommeslager er fra Portugal og heter Joao. Han har spilt i mange band over hele verden, vært på store turneer, spilt stadium-konserter for mange tusen, gitt ut dusinvis av plater og studert musikk i New York. Vi er litt usikre på hvorfor han vil spille med oss. Vi har ikke turt å spørre ham.

– Vi er bare glad for å spille konsert nede på musikkavdelingen, et av våre yndlingssteder i Oslo.

Hvordan ble bandet startet?

– Lucky Novak ble dannet da Sounds of the Unexpected ble avsluttet. Vi måtte ha en måte å få ut våre komposisjoner.

Forklar bandnavnet Lucky Novak?

– Det er et bra navn. Det er også tittelen til siste spor på den siste Sounds of the Unexpected plata. Noen har spurt oss om vi er en hyllest til Novak Djokovic (serbisk tennisspiller, red. anm.), men det han gjør handler ikke om flaks. Det handler vel om talent. Vi liker også Kim Novak fra filmen Vertigo og selvfølgelig er vi store fans av tenor saksofonisten Lucky Thompson. Det er det nærmeste vi kommer en forklaring.

Hvilke planer og ambisjoner har dere framover?

– Vi jobber mot å spille inn plate og forhåpentligvis skal vi gjøre dette i høst. Vi er realistiske og har ikke planer om å erobre verden! Vi er beskjedne. Vi vil bare spille vår egen musikk og nå ut til folk. Kanskje noen legger merke til oss! Da blir vi glade. Vi liker det veldig når folk kommer og snakker med oss om musikk etter konsertene våre.

– Publikum kan forvente at vi skal spille musikk som vi har skrevet selv. De kan forvente innlevelse, smil, latter, tårer og noen jazz-aktige partier.

Hvem er inspirasjonskildene deres?

– Vi er inspirert av alt mulig. Og hvem som er på vår topp 10 liste forandrer seg fra dag til dag. Her er dagens: Frankie Trumbauer, William Blake, Sun Ra, Desmond Dekker and the Aces, Get the Blessing, the Smiths og the Art Ensemble of Chicago.

Hva kan publikum forvente seg på konserten lørdag?

– De kan forvente at vi skal spille musikk som vi har skrevet selv. De kan forvente innlevelse, smil, latter, tårer og noen jazz-aktige partier.

Hvilke bøker skulle dere helst spilt med i bokhylla bak dere?

– Vi er bare glad for å spille konsert nede på musikkavdelingen, et av våre yndlingssteder i Oslo, og er ikke altfor opptatt av hvilke bøker som står bak oss. Men siden du spør, her er våre preferanser: Animal Farm  av George Orwell,  Tintin and the Picaros, Jamie’s Italy av Jamie Oliver, How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie og Hva gjør folk hele dagen? av Richard Scarry. Hvis dere kan ordne disse bøkene til konsertene så tror jeg det blir en bra konsert.

 

https://soundcloud.com/lucky-novak/kom-deg-ut-av-dr-mmene-mine

 

KONSERT MED LUCKY NOVAK PÅ MUSIKKAVDELINGEN

Tid: Lørdag 8. juni kl. 13.00

Sted: Deichmanske Hovedbibliotek, Musikkavdelingen

GRATIS INNGANG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter