Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. juni 2013

Plateanbefaling: The Libertines, Babyshambles, Dirty Pretty Things

Babyshambles-Brukk

For en del år siden herjet Carl Barat sammen med Pete Doherty i The Libertines. På sitt beste var The Libertines hjerteskjærende bra, og det samme kan sies om Dohertys oppfølgerband Babyshambles. Begge pøste på med musikk publikum følte var ekte, omringet som de var av britiske hipsterband med lite hjerte og mye styling. The Libertines sto for rå, men også sårbar, rock med røtter i punk, mod og pop.

 

«Delivery» er en av maaange hjerteskjærende bra låter signert Pete Doherty & co. Den engelske musikkavisen NME har uttalte følgende om singelen: «Delivery» will remind the world what Pete Doherty should be famous for.» Enig!

 

 

Her følger en annen Babyshambles- favoritt, nemlig «Fuck Forever».

 

 

Sjekk resten av The Libertines- og -Babyshambles-favorittene mine

 

 

Dirty Pretty Things var gruppa til Carl Barat, og Dirty… har en del høydepunkter på CV’en de også, men langt ifra av samme kaliber som The Libertines, eller for den saks skyld, et av deres største forbilder: The Jam. The Jam var sammen med The Clash et av syttitallsgenerasjonens viktigste band, og Barat & co. prøvde definitivt å vekke opp den samme entusiasmen og engasjementet som de to bandene skapte.

 

 

Tekstmessig gjør Dirty Pretty Things det bra: De kommenterer det britiske samfunnets lyse og mørke sider med både smarthet og snert (på forsiden av albumet «Romance at Short Notice» har de til og med klistret et stort Love Music, Hate Racism merke over bandbildet).

 

 

Men i musikken har de verre for å få piggene ordentlig ut. Det er mye snacksy i gruppa, men alt i alt blir det for trygt og veltilpasset (selv når de skramler aldri så mye) til at Dirty Pretty Things nådde målet om å bli sin generasjons viktigste band.

 

 

Prioriter The Jams’ klassikere som «In the City» (1977), «All Mod Cons» (1978) og «Setting Sons» (1979″), eller et hvilket som helst album med The Libertines og  Babyshambles (og The Clash). Og så kan du kose deg med Dirty Pretty Things til dessert.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

3 kommentarer til “Plateanbefaling: The Libertines, Babyshambles, Dirty Pretty Things”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter