Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 14. juni 2013

Ny video fra Bloksberg / Intervju

Helt siden Eivind Vullum og Jens Ole Bjerkan la fra seg indiegitarene og plukket opp analoge synther for et par år siden har Bloksberg vært et av de mest interessante innslagene i Oslos elektroniske undergrunn. Akkurat det viste duoen på by:Larm for to år siden. Sjekk intervju og den nye videoen «Gamlebyen»!
Tekst: Victor Josefsen

For et års tid siden flyttet Bloksberg sin hovedbase til Berlin, og tips og triks fra de legendariske klubbene i den tyske hovedstaden har blitt behørig notert. Så langt har deres ekskursjon gitt resultater i form av opptredener på CMJ i New York, Øyafestivalen, by:Larm og oppvarmingsjobber for artister som 120 Days, Martin Rev (Suicide) og Silent Servant.

Med debutsingelen «Gamlebyen/Eufori» trer de altså inn i de innspilte artisters rekker, og med kyndig studiohjelp fra Knut Sævik (Mungolian Jet Set) har det blitt en kompromissløs og hardtslående debut.

Dere har spilt live i en årrekke, og nå er debutsingelen endelig her. Kan vi forvente oss mer innspilt musikk fra dere snart, eller må vi vente like lenge til neste gang?

– Hehe, vi har planer om en EP som skal være ferdig før jul. Men vi er et liveband som ikke leverer det samme hver gang, så vi kommer til å bruke mye tid og energi på å videreutvikle livesettet i takt med innspillingen.

Bloksberg har base i Berlin. Hva har dere, foruten å spille inn singel, drevet med der nede i det siste?

– Spist bra økologisk, trent litt, benytta oss av det gode klubbtilbudet. Og møtt masse bra folk. Vi har jaggumeg blitt litt flinkere i tysk også!

Dere har fått hjelp fra Mungolian Jet Set (Knut Sævik) i studio. Kan dere si litt om hvordan det samarbeidet var?

– Knut er en jævlig bra fyr og en dyktig tekniker/produsent. Det var god stemning i studio og det var hyggelig å bli bedre kjent, både musikalsk og personlig.

Videoen, som er regissert av Caleb Dunham og Johanna Edgren, er ikke som de fleste andre musikkvideoer man ser nå til dags. Hva vil dere si om den?

– Vi syns at Caleb og Johanna har gjort en jævlig god jobb. Det var midt i blinken for oss. Det er ikke en lineær historie, du kan vel heller betrakte det som et eyecandy som understreker musikken på akkurat den måten vi hadde håpet på.

Foruten konserten deres på Jaeger nå 14. juni: Skal dere spille flere shows i Norge i tiden som kommer? Noen festivaler, for eksempel?

– Vi har ikke noe på plakaten vi kan uttale oss om offentlig ennå, forutenom en konsert på KlubbØya på Turkish Delight i august.

Sånn helt på tampen: Er det noe ny musikk (både norsk og tysk) vi burde sjekke ut, synes dere?

– Sjekk ut Control Voltage Khomeini, Faxmaskin, Beglomeg, Hans Frønes, Subsiesta Marina/Oobleck, Andreas Lupo/Andreas Nordenstam og Trulz og Robin. Ellers hører vi at Pirate Love er tilbake på banen, det gleder vi oss veldig til!

 

 

Singelen slippes via Terrella Records i dag 14. juni, og slippfest blir på Jaeger i Oslo samme dag.

 

Bloksberg: Et opprør mot software-elektronikaen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter