Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 19. juni 2013

Inspirerende å ha vinyl-formatet i bakhodet under innspillingen

Låtskriverne Stein Bjercke og Robert Holm var tidligere drivkreftene i nå oppløste Lorenzo. Nå har deres nye band The New Virginity sluppet singelen ”Nightflies” som første smakebit fra deres kommende album ”Now She’s Music”. Sjekk video og intervju.

Av: Victor Josefsen / Foto: Rune Botten

”Nightflies”, som sender tankene mot dagens elektronikascene så vel som mot gamle helter som Talk Talk og Depeche Mode, er produsert av Ådne Meisfjord (120 Days/Serena-Maneesh), og ble feiret med konsert på Internasjonalen 30. mai. Michael Jones er med på gitar/kor, men dette er først og fremst Stein Bjercke og Robert Holm sitt prosjekt.

 

Foto: Anton-Corbijn

Depeche Mode. Foto: Anton-Corbijn

 

Opp av Lorenzo-asken stiger nå The New Virginity. Hva vil dere si er forskjellene på deres nye band og det gamle?

The New Virginity har et mørkere og mer energisk og direkte uttrykk. Fortsatt står søken etter «den gode melodien» i sentrum, men denne gangen har vi også hentet inspirasjon fra støyrock og elektronika. Lorenzos debutalbum hadde fem låter radiolistet på ulike kanaler. På TNVs kommende album «Now She’s Music» er det vel bare et par-tre låter vi har tro på at passer i radioformatet. Når det gjelder tekstene er de også mer direkte og konkrete og tidvis minimalistiske.

Første singel ut er «Nightflies», produsert av Ådne Meisfjord fra 120 Days. Hvordan var det å jobbe med ham?

– Det kommende albumet er også den første skiva vi som artister gir ut på vinyl. Det var inspirerende å ha vinylformatet i bakhodet under innspillingen.

Ådne var i utgangspunktet med i studio for å bidra på to låter; «Nightflies» og tittelsporet. Under innspillingen av «Nightflies» ble det klart at det var best at han tok produsentrollen på den låta. Han fikk alle sporene vi hadde spilt inn og frie tøyler til å gjøre sin versjon, og resultatet er vi meget fornøyde med.

Albumet «Now She’s Music» er ventet til høsten. Hva kan vi vente oss? Er singelen representativ for albumet, synes dere?

– Resten av albumet er produsert av Milton von Krogh (Pirate Love mfl.), og de fleste låtene på skiva har et mer rocka og organisk uttrykk enn «Nightflies». Vi synes likevel at Ådnes produksjon glir fint inn i helheten på albumet. Det kommende albumet er også den første skiva vi som artister gir ut på vinyl. Det var inspirerende å ha vinylformatet i bakhodet under innspillingen. A- og B-side gir oss muligheten til å bygge opp albumet i to bølger, og vi har vel aldri vært så sikker på låtrekkefølgen som vi var denne gang. Og følelsen av å holde sin egen LP i hånda for første gang var helt uslåelig. Det føltes mye større enn når vi ga ut Lorenzos debut «No Fidelity»på CD i år 2000.

– Følelsen av å holde sin egen LP i hånda for første gang var helt uslåelig. Det føltes mye større enn når vi ga ut Lorenzos debut «No Fidelity» på CD i år 2000.

Dere spilte nettopp både på Internasjonalen og under Musikkfest på Mono. Hvordan har mottakelsen for deres nye materiale vært hos publikum?

– Vel, de klappet og jublet, og vi kan ikke annet enn å stole på at deres begeistring var ekte. Men man vet jo aldri… Kanskje vi deltar i musikkbransjens versjon av «The Truman Show»?

Foruten albumet til høsten, hva kan vi forvente av The New Virginity i tiden som kommer?

– Konserter og flere utgivelser. Det blir en liten turné ved albumslipp. Vi kommer også til å begynne å spille inn nytt materiale alt til høsten. Vi har startet vår egen label, Nightflies Records, og kan gi ut musikk akkurat når vi vil. Hvis det er noen lovende artister der ute som tror de kan passe på vår label, må de gjerne sende oss noen låter. Vi tar gjerne inn andre artister på labelen.

 

 

The New Virginity gir ut sitt debutalbum ”Now She’s Music”vinyl til høsten.

 

The New Virginity:
Stein Bjercke – vokal
Robert Holm – synth/kor
Michael Jones – gitar/kor
Anders Bjørke – bass
Roy Nilsen – trommer

 

120 Days

120 Days

120 Days video: «Sunkissed

120 Days- 120 Days II (2011)

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

2 kommentarer til “Inspirerende å ha vinyl-formatet i bakhodet under innspillingen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter