Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 1. juli 2013

Festivalforspill med Laurie Andersons Dirtday!

LAURIE ANDERSON

Søndag 11. august inviterer Oslo Jazzfestival og Den Norske Opera & Ballett til festivalforspill med Laurie Andersons soloprosjekt Dirtday!. Konserten finner sted på Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett.

Foto: Pressebilde

Laurie Anderson er en anerkjent og dristig kunstner. Hun er særlig kjent for sin multimediekunst og som musiker, skribent, regissør og visuell artist. Laurie Anderson har skapt kvalitetsverk innen kunst, teater og eksperimentell musikk.

Karrieren ble lansert med minimalistiske «O Superman» i 1981, som utrolig nok ble en hit. Karrieren inkluderer blant annet filmmusikk og billedkunst, samt utallige liveopptredener som spenner fra enkle opplesninger til omfattende multimediepresentasjoner. Anderson har gitt ut syv bøker, og hennes visuelle verk har blitt presentert i store museer verden over.

Dirtday! er en samling sanger og historier om dagens USA i kjølvannet av hendelsene 11. september og er siste del i en triologi som startet med Happiness i 2002 og fortsatte med The End of the Moon i 2004.

Laurie Anderson reiste verden rundt med Dirtday! i fjor, og The Guardian skrev blant annet følgende etter konserten i London:

… her voice is warm and welcoming, her comic timing elegant, and she has a knack for bringing even her most abstract musings to life …

I august kommer prosjektet til Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter