Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 2. juli 2013

Albumanbefaling: The Dillinger Escape Plan – One of Us Is the Killer

The-Dillinger-Escape-Plan-One-of-Us-is-a-Killer-620x620

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

ONE OF US IS THE KILLER (2013)

SUMERIAN RECORDS

4

Presisjon og musikalsk mot gjorde kjapt The Dillinger Escape Plan til en ledestjerne innenfor mattecore i da bandet dukket opp ved slutten av forrige årtusen. Deres kombinasjon av spastisk, progressiv musikalsk villskap, punkens aggresjon og gjennomborrende kraft har vel nesten bare sett sine likemenn i Gojira

Etter hvert ble de kan hende litt forsiktig og tilbakeholdne med egen kreativitet og galskap. Med det falmet litt av min interesse. ”One of Us Is The Killer” er både fugl og fisk. Her finner de både plass til de manisk intense overveldende frådende låtene der Ben Weinmans intrikate riff møter den rasende, lekfulle vokalen til Greg Puciato (ikke helt ulikt deres tidligere samarbeidspartner og fan Mike Patton) over et malende tungt lydbilde. Man finner også de roligere, mer dempede og beherskede melodiøse partiene som får en til å spørre seg om en fremdeles har lyst til å høre sine gamle Faith No More-skiver?
 
Med den presisjonsgraden og musikaliteten som råder er det vanskelig å bli for kritisk. Likevel blir jeg i første omgang ikke like engasjert og involvert i låtene deres som før. Enten så har de fått for mange kolleger som etteraper deres uttrykk eller så er de ikke like skjerpet lenger. Låtene føles ikke gjennomborrende eller nødvendige. Med nok runder på spilleren kryper de litt nærmere. Neste gang vil jeg ha det endelige mesterverket der bandet tar ut hele sitt potensiale og ikke bikker for noen tøyler. / JAN-OLAV GLETTE

 

Mesteparten av anmeldelsen står på trykk i den siste utgaven av Spirit. Check it out!

 

Musikkavdelingen har bestilt The Dillinger Escape Plans ”One of Us Is The Killer”, så følg med på nyheter fremover.

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er også med i booking gruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og jobbet med Nick Caves «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap, og har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

Vi nevner også at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

2 Responses to Albumanbefaling: The Dillinger Escape Plan – One of Us Is the Killer

  1. Pingback: Video: The Dillinger Escape Plan – One Of Us Is The Killer : Deichmans musikkblogg

  2. Pingback: Ny video fra Oslos støyrockere Izakaya Heartbeat / Deathcrush video | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 andre abonnenter