Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 5. juli 2013

Roskilde 2013: Kendrick direkte fra Compton

Kendrick001

Han omtales som hiphoppens nye konge efter udgivelsen af Good Kid, M.A.A.D City, og den 26-årige rapper fra Compton gik sammen med publikum amok i går på Arena-scenen.

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Selvsikkerheden buldrede frem i den unge rapper, der var backed up af et solidt liveband og sin dj, som tog sig af den 20 minutter lange opvarmning, før stjernen trådte frem i lyset.

Fuck who you know, where you from, my nigga?
Begejstringen gik begge veje under den timelange koncert; for under nummeret M.A.A.D City hvor lilletrommen pisker afsted overnpå den tunge bas, stoppede han beatet og bandet og råbte ud til publikum, at han måtte have en af sine folk til at filme dette her, for som han sagde:

I wanna show them guys back home in The States how crazy you are!

Derefter eksploderede teltets tusindvis af gæster synkront i en hoppende dans til det vanvittig tunge beat som gik i gang igen og Kendrick, der skød sig op i luften af alle kræfter og sprang videre rundt, mens hans fortsatte sin rap.

Hiphop som samler folk
Eksplosionerne fortsatte, mens den unge Lamar svedte under L.A.-kasketten og i sin hvide t-shirt, da han gennemførte sit show. For her var der tale om et show, der synliggjorde hiphoppens styrke koncertmæssigt. Denne genre har gang på gang bevist, at den med sit lyriske fokus, udadvendthed og kommunikerende udtryk har overtaget pladsen for den stemme, som meget rockmusik gennem tiden har talt for ungdommen både politisk og i forhold til kulturel praksis. Man skal lede længe efter et indierockband, der kan levere varen bare halvt så kraftfuldt, som det den ukronede hiphop-konge Kendrick Lamar gjorde torsdag aften på Arena.

 

Én kommentar til “Roskilde 2013: Kendrick direkte fra Compton”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter