Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 6. juli 2013

Roskilde 2013: Rihanna er en Rockstar

Med hit på hit i bagasjen, og en halv time senere enn annonsert, entrer Rihanna Orange-scenen, man er da stjerne må vite. Sent, men godt, og et forventningsfullt publikum jubler som gale.
Tekst: Victor Josefsen / Stian Schløsser Møller

«Wow!», er det første popdivaen utbryter, før hun fortsetter: «What the fuck? Denmark, this shit is crazy», og forteller hvor mye det betyr for henne å være på Roskilde, noe hun flere ganger gjentok under konserten. Og hun skryter som bare det av publikum. «I Wish I could have a crowd like this every night. Honest to God». Kontakt mellom publikum (fans) og artist var dermed opprettet.

Var du en av dem som pakket ryggsekken med alskens festivalkolleksjon, og gledet deg til å snurre rundt i lange hippiekjoler/outfits, med stråhatt på hodet, ble du kanskje inspirert av Rihanna. Ja, det kan godt tenkes at du neste år dukker opp med den samme lange hvite fashion-burkaen som Rihanna dresset seg opp med på Orange-scenen .

Rihanna er kjent for å skifte stil,  f.eks. på «Loud» (2010) har Rihanna byttet ut sort outfit, djevelhorn («Rated R», 2009) og mohawkfrisyre med røde lepper og enda rødere hår med myke lokker, roser og lys bekledning. En U-turn til livets lyse side og feststemt moro, men den gutsy attituden er også til stede her. Og hvitdraperte Rihanna er gutsy på Roskilde også.

Hun treffer publikums-blink med de kjente og kjære låtene som «Umbrella» og Stargate-produserte «Only Girl (In The World)», som neier til en viss Lady Gaga. «Feels so good being bad. There’s no way I’m turning back», sang Rihanna («S&M»). Enda låt som nesten høres ut som Lady Gaga-outake, en god sådan. Tre av låtene som innfridde på Roskilde, og da spesielt «Only Girl…»

Og gledelig at to andre høydepunkter var «Rude Boy» og «Rockstar», fra skiva «Rated R» (2009), som overrumplet meg, mørkt og utfordrende som den er. To av mine all time Rihanna-favoritter (pluss «Wait Your Turn» fra samme album).

Etter noe mer anonyme nummer til å begynne med, men ikke dermed sagt at de var dårlige, fikk både Rihanna og publikum energien og gløden tilbake med de nevnte låtene, ikke minst hitparaden hun serverte til slutt. Rihanna hoppet lett og vugget med karibisk hoftevrikk, jupptil musikken, det samme gjorde publikum, til gangs.

«Denmark good night, I love you», smilte Rihanna før siste låt, og sa videre: «Jeg må komme tilbake». Sødmefylt som fy, men det funket her på Roskilde, en festival med en utrolig bra stemning. Og da flere av publikum er på vei bort fra Orange-scenen, entrer popdivaen på nytt scenen, to ekstralåter ble det plass til, prikkfritt utført.

Rihanna har publikumstekke som få. Rihanna er en «Rockstar», ingen tvil om det.

PS Det var dessverre fotoforbud på konserten.

Én kommentar til “Roskilde 2013: Rihanna er en Rockstar”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter