Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 6. juli 2013

Roskilde 2013: Vi mimrer med Bobby Womack

Womach - Stian Møller

En elg i solnedgang

Tekst: Frank Michaelsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Mens kveldssolen badet Roskilde i gyllent lys – badet Bobby Womack oss med sin grumsete men sjelfulle tenor. Historiene og minnene fra hans 50 år som artist ble en tilbakevendende rød tråd i det 90 minutter lange settet.

Mannen har vært ute for litt av hvert. For eksempel skapte han karriere-truende kontrovers da han giftet han seg med enken etter kompisen Sam Cooke, tre måneder etter at Cooke døde. Alt i et forsøk på å trøste og hindre henne i og «do something crazy.» Tungt narkotikamisbruk har han også overlevd. Vi hører på en legende som mener business. En survivor.

Konserten begynte og «leve» først midtveis ute i settet, da hans ledende korist fikk vise oss «what soul is all about.» Hennes intense sopran lyktes i større grad å skjære gjennom bandet enn Womack. Fra dette punktet virket det som sangerne hadde «spilt hverandre gode» og konserten vokste. Riktignok opplevde jeg Womacks vokal som noe seig, med en vibrato som nærmest holdt på å falle overende.

Avslutningsvis dro vi tilbake til gospelrøttene med «Deep River». En fin konsert fra en seasoned veteran.

01_bobbywomack_050713

02_bobbywomack_050713

03_bobbywomack_050713 04_bobbywomack_050713

05_bobbywomack_050713

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter