Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Intervjuer 15. juli 2013

Intervju: Anekdoter og oppklaringer med «Norsk Råkk»

Norsk Råkk 3 - Foto Frank Michaelsen

Norsk Råkk spiller ikke rock. Forvirret? Det var vi også da bandet besøkte musikkavdelingen.

Av: Maria Bagtas/Victor Josefsen/Frank Michaelsen
Foto: Frank Michaelsen

 

Dere står fast i en heis senere i dag. Hva er heismusikken?
– Det blir tolvtommeren til Kjøtt, uten tvil.

Sikker? Dere må høre den mange ganger.
– Jada, null stress. Da vi skulle kjøre fra Sarpsborg til Oslo en gang, hørte vi utelukkende på tolvtommern. Og da vi kom frem dro vi på en pub der vi spurte vi om bartenderen ville sette på den samme plata. Så vi vet at den tåler en spin for å si det sånn.

Hvordan skal vi tolke navnet «Norsk Råkk»? Dere spiller jo ska.
– I starten var planen å spille alle typer norsk rock. Men vi beveget oss ganske fort mot ska-punken, men da var det for sent, navnet satt som klistra. Vi har aldri likt det. Det komiske er at mange tror vi er et coverband. Hehe ja. de blir sure når vi ikke spiller deLillos og sånn. En gang da vi gjorde en akustisk gig ble faktisk arrangøren så irritert at han dro oss til side og sa: «nå må dere spelle noen låter som folk vil høre!». Vi hadde en pause på 30 min hvor vi rakk å øve inn ti mer kjente låter.

Norsk Råkk - Foto Frank Michaelsen

Haha. Så morsomt! Hvilke låter ble det?
– «Min beibi dro av sted», «Tøff i Pysjamas»… noe kjøtt. Eller nei. Ikke Kjøtt. De ville hvertfall ikke høre Kjøtt! Hehe.

Hvilke band har inspirert dere? Sånn utenom Kjøtt.
– Det Aller Værste», Jokke og Valentinerne, Rage Against the Machine, The Specials. Vi er glad i mange norske band også. The Good the Bad and the Zugly, John Olav Nilsen og gjengen og Razika.

Razika ja. Dere er jo ikke helt ulike dem?
– Nei, vi er jo ikke det. Vi spiller begge ska, det er norskspråklig og vi har blåsere. Men Razika har en musikalsk bredere og mer poppa tilnærming enn det vi har.

Jeg så dere på musikkens dag. Og det tok jo helt av. Jeg har en kul video på mobilen som viser at kompisen min kræsjer i gitaristen deres, mister brillene mens publikum ender opp i en stor mølje. Mest livlige performance den dagen.
– Ja, det var en morsom konsert det der. Vi er vel så opptatt av liveproduktet vårt som plateproduktet. Blåserekka vi nylig har fått gir et stort løft.

 

Norsk Råkk 4 - Foto Frank Michaelsen

 Hva er ambisjonene fremover?
– Å få solgt 500 skiver. Spille, ha det gøy og få råd til å betale bensinen. Målet at det ikke skal koste å spille i band. Også er vi opptatt av at vi skal utvikle oss. Det er viktig.

Albumet deres kommer ut til høsten. Men dere har begynt forhåndssalget?
Ja, da slipper vi å låne så mye penger. Det koster jo å være i studio i tillegg til at vi skal trykke opp platene. Alle som forhåndskjøper får navnet sitt i inlayet!

Vi hørte litt på tekstene deres her om dagen og fikk inntrykk av at dere hadde «en mørk side»?
Tja. Har vi det? Det er kanskje noe fylleangst der. Ekstistensiell angst? Nei, det skriver vi ikke om. Det går mye i hverdagslige observasjoner. Noen ganger leter vi ganske enkelt etter kule ord som låter bra sammen. Vi ser ikke på oss selv som forfattere og er veldig lite pretensiøse når det gjelder tekst. Det beste er å skrive når man har energi og overskudd. Mai, juni, juli er perfekte måneder for å skrive låter til Norsk Råkk.

3 kommentarer til “Intervju: Anekdoter og oppklaringer med «Norsk Råkk»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter