Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. juli 2013

Roskilde 2013: Suicidal Tendencies – No One Can Bring This Band Down!

01_suicidaltendencies_040713Asbjørn Slettemark introduserte Suicidal Tendencies slik: «No One Can Bring This Band Down». Og det har han rett i, noe Suicidal Tendencies-konserten på Arena Scene torsdag 4. juli viste.

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Aller først, intro, etter hvert løp blodfansen til moshpiten. Ellers var det et variert publikum til stede, alt fra punks med The Exploited «tagga» bak på skinnjakka til familier, de holdt seg riktignok ganske langt bak scena. Etter litt start-problemer med lyden var Suicidal Tendencies i full sving i tredje låt, klassikeren ”Institutionalized”, som også er å finne på soundtracket til Repo Man.

Suicidal Tendencies markerte seg med sin blanding av skate/trash/metal/punk på åttitallet. Etter det har de mer eller mindre holdt stilen, og i år slapp de skiva «13». Roskilde-konserten viste at Suicidal Tendencies ikke trenger å finne tilbake til tenåringsgløden de hadde på åttitallet, for den har de beholdt hele tiden. Med 50-årige vokalist Mike Muir i spissen, som er et fyrverkeri uten like, og som svettet mest av alle (kanskje bortsett fra Killer Mike) på årets Roskilde Festival.

02_suicidaltendencies_040713

Det var fascinerende å oppleve disse eldre skate-trash-punkerne fyre løs med nevnte «Institutionalized» og for eksempel «War Inside My Head», mens Mike Muir fartet som en torpedo over scena iført bandara, korte shorts og basketball T-skjorte – men det ble aldri parodisk pga. av engasjementet, dessuten var musikerne briljante.

Mike Muir holdt også foredrag på scenen, om frihet, anti-facebook og annet som jeg ikke helt fikk med meg, da ordene føk ut i like stor torpedo-fart som de energiske scene-løpene til 50-åringen. «Don’t Take No Bullshit From No One!», fikk jeg dog med meg.

Summa summarum: Bra jobba!

Sjekk norske Shot At Dawn, som har plukket opp et og annet triks av Sucidal Tendencies.

04_suicidaltendencies_040713

05_suicidaltendencies_040713

09_suicidaltendencies_040713

06_suicidaltendencies_040713

07_suicidaltendencies_040713

08_suicidaltendencies_040713

03_suicidaltendencies_040713

2 kommentarer til “Roskilde 2013: Suicidal Tendencies – No One Can Bring This Band Down!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter